Fajita




Fajita este un fel de "shaorma" turceasca, dar cu mult ardei si ceapa in loc de cartofi prajiti si varza. Iata varianta mexicana (fajita) a shaormei turcesti...

1h 20 minute
6 portii




Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui
- 6 lipii
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa rosie
- 1 avocado
- 3 lime
- cateva fire de patrunjel
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 1/4 lingurita boia rosie
- 3 linguri ulei de masline
- 1/4 lingurita cumin
- 4 linguri de smantana

Mod de preparare:
Pas 1: Se pregateste marinata pentru pieptul de pui. Se storc cele 3 lime, se taie patrunjelul...
Pas 2: In zeama de lime se adauga patrunjelul taiat, ulei de masline, praf de usturoi, boia de ardei, cumin, sare si piper.
Pas 3: Marinata se adauga peste pieptul e pui (taiat pe lung) si se lasa la stationat pentru o ora.

Pas 4: Se taie ardeiul rosu si cel verde fasii. Se calesc cu putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. 
Pas 5: Se taie solzisori ceapa alba si ceapa rosie. Se adauga peste ardei. 
Pas 6: Se frige carnea de pui marinata. Se mai poate adauga ardei rosu picant.
Pas 7: O data fripta, carnea de pui se taie fasii (transversal). Se taie si avocado felii. Se pregatesc lipiile.
Se umplu lipiile cu adei si ceapa calite, fasii de pui si avocado. Ca sos se amesteca smantana cu usturoi.

Poftă bună!

Back to Top