Fajita este un fel de "shaorma" turceasca, dar cu mult ardei si ceapa in loc de cartofi prajiti si varza. Iata varianta mexicana (fajita) a shaormei turcesti... | |
1h 20 minute
| |
6 portii
|
Ingrediente: | |
- 2 bucati piept de pui - 6 lipii - 1 ardei gras rosu - 1 ardei gras verde - 1 ceapa alba - 1 ceapa rosie - 1 avocado - 3 lime - cateva fire de patrunjel - 1/2 lingurita praf de usturoi - 1/4 lingurita sare - 1/4 lingurita piper - 1/4 lingurita boia rosie - 3 linguri ulei de masline - 1/4 lingurita cumin - 4 linguri de smantana |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se pregateste marinata pentru pieptul de pui. Se storc cele 3 lime, se taie patrunjelul... | |
Pas 2: In zeama de lime se adauga patrunjelul taiat, ulei de masline, praf de usturoi, boia de ardei, cumin, sare si piper. | |
Pas 3: Marinata se adauga peste pieptul e pui (taiat pe lung) si se lasa la stationat pentru o ora. | |
Pas 4: Se taie ardeiul rosu si cel verde fasii. Se calesc cu putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. | |
Pas 5: Se taie solzisori ceapa alba si ceapa rosie. Se adauga peste ardei. | |
Pas 6: Se frige carnea de pui marinata. Se mai poate adauga ardei rosu picant. | |
Pas 7: O data fripta, carnea de pui se taie fasii (transversal). Se taie si avocado felii. Se pregatesc lipiile. | |
Se umplu lipiile cu adei si ceapa calite, fasii de pui si avocado. Ca sos se amesteca smantana cu usturoi. | |
Poftă bună! |