![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbshU5gC8u8dOpimJrcZAcztLc-p7aUlVmAlE2hFJuy1h5NdTDG5kBOiGGQpPU8Kr_kGNucUsJAq04BO0Y12Ttpdj6attlftmU_sibNpR_YQYp41BDIwe1RkMU1B0yzQ9Jixm0D1UlkXA/s320/P1060849.JPG) |
Shaorma (sau shawarma) este o mancare turceasca. De obicei se foloseste carne de miel, pui, vaca sau curcan. Eu am ales puiul de data aceasta.
Timp de preparare: 40 minute |
Porţii: 6 |
Ingrediente: |
- 6 lipii libaneze (graham)
- 1 cartof
- 1/2 piept de pui
- 1/4 ardei roşu
- 1/4 ardei verde
- 1 ciupercuţă
- 1 roşie
- 1/2 morcov
- 1/2 ceapă
- 1/4 varză mică
- 2-3 castraveţi muraţi
- 3 linguri ulei
- 6-7 linguri maioneză
- 1 linguriţă usturoi pudră
- sos de roşii/ketchup
- sare |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4UyxwFCFABsKC84bhZOdgi6D6gmOCaUmSm0G9xFZ1t9mCnBYbrC_t4Y1qKuI-1ujmYpjWX8AdHXbAiR1a11SmJwqw4LsKv5MNknRdUDrPOG7mnbs9t0eb7_EHxgE7KKbMjjIsB2JdJy4/s200/P1060822.JPG) |
Mod de preparare: |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqY0LIjJ0YAi-AcqS600RwJIPxB8sWTl063ablTBmToQ7lvwSu4ochEBBsxREuSzvxRfK5dwxUnXwX_-i2ivVuWP81To7fS04wS5ohhH_krpjiQCqyWBiK06E5CSsXH1Tv_DJ0P4IlGXk/s200/P1060824.JPG) |
Pas 1: Se taie cartoful şi se prăjeşte în 3 linguri de ulei.
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBZSw-63CkmBhImefik8s1-1MaQx9HUZ_uCwTkTD5XJkFmiLKHqeu2CqFsZ8_2slhysRUxdFd4QnG_IjnH1t8sm4GLHPwtS1H4hGthfbkE1k4O0wMs_-ZR_KtxXy_CS1FJu0uzzxWusCc/s200/P1060827.JPG) |
Pas 2: Pieptul de pui se condimentează cu puţină sare şi se pregăteşte la grătar.
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmqrdqHfERtDHeJEAkx7vEzcIrOrunyR9mpGqAcqtIJjl8d9GUv_mHGNiokgbTQNrdE2wiMg3D6c1WIB0orxSottfEv-nzRS4krILDRb4SW05mtwBw8eAK7bMXlFwJDrHgr9C9wsmrPTg/s200/P1060828.JPG) |
Pas 3: Până se prăjeşte cartoful şi e gata puiul la grătar, se taie ardeiul verde, cel roşu, morcovul, ciupercuţa, ceapa, roşia şi castraveţii muraţi.
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9IaXY1IWnKGZ9lut4ShbEVvCHD8M5HZMVmkCFJlp77DmrdWOeLx0cJidIrnbEf25aXCPoLCrbYsQvH5t8odZtbo75W7_MIk6s4Q9twLtyeOpGJv4DSpMRSB-dbG88kLJCC12YgXdQ4Jo/s200/P1060831.JPG) |
Pas 4: Cartofii se aşează pe un servet de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei; pieptul de pui la grătar se taie fâşii. Se adaugă sare peste varza tăiată şi se pregăteşte sosul de usturoi (se amestecă maioneza cu praful de usturoi). |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQGKSaZA7J_bTsxFcpJz3rtDThprI4onk3rHA7Vd1ziH12LB5OgrENH9w2g_EbSWVjiUku1xP753IEoJZ5jEzqkgNpUq9DLLNZzQWvAaUhFp8dnWPLRdNeCa5IgLdiLNnE67WOskwvxig/s200/P1060833.JPG) |
Pas 5: Lipia se încălzeşte puţin în tigaie. Se întinde sosul de usturoi; apoi se adaugă cartofii prăjiţi. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSQu7GZEyNlTn7lpzP1oTKN3m3a5wTgEXhr07HzseKyP7eZWPx68Pu_UUtZWMGC0PYWAb6eYmInjOTDT-DVWVsqPS7CwFUkV_x5ufHs7qA6Q7hnIzTLnMqeyBmOmU_Qb3hdJja1tTubpI/s200/P1060834.JPG) |
Pas 6: Se adaugă pieptul de pui tăiat fâşii. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3gVUtIHQETEZrssL2gOD_8UnPxzFVYrNvZGSiAEWwoEfi6GxqVPj0qHbbtq9DWmn8ebLDtkWj8Y0W7eYhqxybrwTAyOHPcSR7Invv8f4npoHsiSCOJ7uqMGbYtyT5C9bxIozeEG6RCE0/s200/P1060836.JPG) |
Pas 7: Se adaugă puţină varză, câteva fâşii de morcov, ardei roşu, ardei verde, castravete murat şi ciupercă. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpxfu2otnSUii3_2sO95HRM2oIOOABle8-rPUGrYWhGO9Ik9-pZPn-ZHdWB56UeaaljIKkrgOJ-PB8cHt14JIKWbFaDELJ_aif9YV2T5Yj5UloU5ybF2aCMxFs5zR9rV7BvwBwXyb0fGM/s200/P1060837.JPG) |
Pas 8: La sfârşit se adaugă o felie de roşie, puţin sos de roşii/ketchup şi sos de usturoi. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiszc3XlwKdUQ90p912Lhf6ej29-P4YF8ys2ivKPjjTiu3o6y7VV8SzOgRV9o_A9DANHv5uxdN1zQzN4TjoM3R1R6lVBHZ7dvzc6eFGhMjGEKWtggojd7ThvswFcwxbPnbHWc-FYW2_PCc/s200/P1060840.JPG) |
Se înveleşte totul în lipie.
Poftă bună!
|