Shaorma

Shaorma (sau shawarma) este o mancare turceasca. De obicei se foloseste carne de miel, pui, vaca sau curcan. Eu am ales puiul de data aceasta.


Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 6



Ingrediente:
- 6 lipii libaneze (graham)
- 1 cartof
- 1/2 piept de pui
- 1/4 ardei roşu
- 1/4 ardei verde
- 1 ciupercuţă
- 1 roşie
- 1/2 morcov
- 1/2 ceapă
- 1/4 varză mică
- 2-3 castraveţi muraţi
- 3 linguri ulei
- 6-7 linguri maioneză
- 1 linguriţă usturoi pudră
- sos de roşii/ketchup
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se taie cartoful şi se prăjeşte în 3 linguri de ulei.


Pas 2: Pieptul de pui se condimentează cu puţină sare şi se pregăteşte la grătar.

Pas 3: Până se prăjeşte cartoful şi e gata puiul la grătar, se taie ardeiul verde, cel roşu, morcovul, ciupercuţa, ceapa, roşia şi castraveţii muraţi.

Pas 4: Cartofii se aşează pe un servet de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei; pieptul de pui la grătar se taie fâşii.  Se adaugă sare peste varza tăiată şi se pregăteşte sosul de usturoi (se amestecă maioneza cu praful de usturoi). 
Pas 5: Lipia se încălzeşte puţin în tigaie. Se întinde sosul de usturoi; apoi se adaugă cartofii prăjiţi. 
Pas 6: Se adaugă pieptul de pui tăiat fâşii. 
Pas 7: Se adaugă puţină varză, câteva fâşii de morcov, ardei roşu, ardei verde, castravete murat şi ciupercă. 
Pas 8: La sfârşit se adaugă o felie de roşie, puţin sos de roşii/ketchup şi sos de usturoi.  
Se înveleşte totul în lipie.

Poftă bună!

Back to Top