|
Ingrediente: |
- foi de napolitană
- 4 ouă
- 300 gr nuci
- 350 gr zahăr
- 250 gr margarină
- 3 linguri de esenţă de rom
|
|
|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Se caramelizează 100 gr zahăr.
|
|
Pas 2: Se adaugă margarina.
|
|
Pas 3: Separat, se amestecă ouăle cu mixerul.
|
|
Pas 4: Se încorporează 250 gr zahăr. |
|
Pas 5: Se adaugă nucile. |
|
Pas 6: Se adaugă şi esenţa de rom. |
|
Pas 7: Compoziţia de ou, zahăr şi nuci se toarnă peste cea rezultată la pasul 2. Se ţine la foc mic. Se amestecă uşor cu o spatulă, până când compoziţia rezultată nu curge din lingură (e o cremă, fără spumă). |
|
Pas 8: Se aşează prima foaie de napolitane pe o folie de plastic.
|
|
Pas 9: Se aşează 1/2 din compoziţia cu nuci peste foaie. |
|
Pas 10: Se întinde uniform. |
|
Pas 11: Se adaugă a doua foaie şi se reia procedeul. Se încheie cu o a treia foaie de napolitană. Se înveleşte în folia de plastic.
|
|
Se dă la rece pentru 1/2 de oră. Se taie rece, curăţând de fiecare dată cuţitul cu apă rece. |
Poftă bună! |