Prajitura cu foi de napolitana si nuci




Reteta o am de la mama mea. Este o reteta simpla, rapid de preparat si foarte bine primita de oricine, de la prichindel la om matur. Combinatia de caramel, nuca si foaie de napolitana este mi-nu-na-ta!

20 minute
15 portii




Ingrediente:
- foi de napolitană
- 4 ouă
- 300 gr nuci
- 350 gr zahăr
- 250 gr margarină
- 3 linguri de esenţă de rom



Mod de preparare:
Pas 1: Se caramelizează 100 gr zahăr.


Pas 2: Se adaugă margarina.

Pas 3: Separat, se amestecă ouăle cu mixerul.


Pas 4: Se încorporează 250 gr zahăr.
Pas 5: Se adaugă nucile.
Pas 6: Se adaugă şi esenţa de rom.
Pas 7: Compoziţia de ou, zahăr şi nuci se toarnă peste cea rezultată la pasul 2. Se ţine la foc mic. Se amestecă uşor cu o spatulă, până când compoziţia rezultată nu curge din lingură (e o cremă, fără spumă).
Pas 8: Se aşează prima foaie de napolitane pe o folie de plastic.

Pas 9: Se aşează 1/2 din compoziţia cu nuci peste foaie.
Pas 10: Se întinde uniform.
Pas 11: Se adaugă a doua foaie şi se reia procedeul. Se încheie cu o a treia foaie de napolitană. Se înveleşte în folia de plastic.

Se dă la rece pentru 1/2 de oră. Se taie rece, curăţând de fiecare dată cuţitul cu apă rece.
Poftă bună!
Back to Top