Rulada de cartofi cu ciuperci


Rulada de cartofi cu ciuperci este categoric, unul din felurile mele preferate. Poate fi o varianta placuta pentru vegetarieni sau persoanele care tin post. Se elimina untul si laptele din compozitia piureului si rulada devine astfel un fel principal de post. Iata si reteta!

60 minute
6 portii




Ingrediente:
- 500 gr cartofi
- 250 gr ciuperci
- 150 ml suc de rosii
- cimbru
- 50 ml lapte
- 20 gr unt
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- sare
- piper alb


Mod de preparare:
Pas 1: Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se dau la fiert in apa cu putina sare.
Pas 2: Ciupercutele se spala, se taie felii si se calesc in 2 linguri de ulei. Se condimenteaza cu putina sare si praf de usturoi.
Pas 3: Se adauga sosul de rosii, cimbrul si sare si piper alb. Se lasa la fiert pentru inca 5 minute.

Pas 4: Se scurg cartofii de apa. Se adauga unt si lapte si se paseaza bine.
Pas 5: Se intinde compozitia de cartofi (calduta spre rece) pe o folie de platic.
Pas 6: Se adauga ciupercutele cu sos de rosii si cimbru. Se ruleaza si gata! Rulada de cartofi se poate servi calda.
Este buna calda, dar nici rece nu-i chiar rea. :)

Poftă bună!

Back to Top