Rulada de cartofi cu ciuperci este categoric, unul din felurile mele preferate. Poate fi o varianta placuta pentru vegetarieni sau persoanele care tin post. Se elimina untul si laptele din compozitia piureului si rulada devine astfel un fel principal de post. Iata si reteta! | |
60 minute
| |
6 portii
|
Ingrediente: | |
- 500 gr cartofi - 250 gr ciuperci - 150 ml suc de rosii - cimbru - 50 ml lapte - 20 gr unt - 1/2 lingurita praf de usturoi - sare - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se dau la fiert in apa cu putina sare. | |
Pas 2: Ciupercutele se spala, se taie felii si se calesc in 2 linguri de ulei. Se condimenteaza cu putina sare si praf de usturoi. | |
Pas 3: Se adauga sosul de rosii, cimbrul si sare si piper alb. Se lasa la fiert pentru inca 5 minute. | |
Pas 4: Se scurg cartofii de apa. Se adauga unt si lapte si se paseaza bine. | |
Pas 5: Se intinde compozitia de cartofi (calduta spre rece) pe o folie de platic. | |
Pas 6: Se adauga ciupercutele cu sos de rosii si cimbru. Se ruleaza si gata! Rulada de cartofi se poate servi calda. | |
Este buna calda, dar nici rece nu-i chiar rea. :) | |
Poftă bună! |