Mancare de conopida


 

Timp de preparare: 1h 10minute


Porţii: 4




 
Ingrediente:

- o conopidă
- 200 gr roşii în sos
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- o ceapă roşie
- 2 linguriţe mărar tocat
- 3 linguri ulei
- sare
- piper alb


Mod de preparare:



Pas 1: Conopida se desface în bucheţele şi se aşează într-un bol . Se toarnă apă rece şi se presară puţină sare. Se lasă 4-5 minute în acest mod.  Se va curăţa bine.





Pas 2: Scoateţi bucheţelele din apa cu sare şi daţi-le la fiert într-o oală încăpătoare. Vor fierbe aproximativ 40 de minute la foc mic.






Pas 3: Tăiaţi ceapa roşie şi căliţi-o în ulei.






Pas 4: Apoi se adăugă morcovul şi păstârnacul (tăiate cubuleţe).








Pas 5: Când conopida s-a fiert se adaugă peste legumele călite.








Pas 6: Se adaugă şi puţina apă fierbinte. Eu am adaugat 2 polonice din apa în care a fiert conopida.







Pas 7: Apoi se adaugă şi roşiile tăiate cuburi şi sucul de roşii.


Pas 8: La sfârşit se adaugă mărarul tocat.









Poftă bună!
Back to Top