Timp de preparare: 1h 10minute
Porţii: 4
Ingrediente:
- o conopidă
- 200 gr roşii în sos
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- o ceapă roşie
- 2 linguriţe mărar tocat
- 3 linguri ulei
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Pas 1: Conopida se desface în bucheţele şi se aşează într-un bol . Se toarnă apă rece şi se presară puţină sare. Se lasă 4-5 minute în acest mod. Se va curăţa bine.
Pas 2: Scoateţi bucheţelele din apa cu sare şi daţi-le la fiert într-o oală încăpătoare. Vor fierbe aproximativ 40 de minute la foc mic.
Pas 3: Tăiaţi ceapa roşie şi căliţi-o în ulei.
Pas 4: Apoi se adăugă morcovul şi păstârnacul (tăiate cubuleţe).
Pas 5: Când conopida s-a fiert se adaugă peste legumele călite.
Pas 6: Se adaugă şi puţina apă fierbinte. Eu am adaugat 2 polonice din apa în care a fiert conopida.
Pas 7: Apoi se adaugă şi roşiile tăiate cuburi şi sucul de roşii.
Pas 8: La sfârşit se adaugă mărarul tocat.
Poftă bună!