Tarta cu dovleac



Tarta cu dovleac este una din prăjiturile mele preferate. Reţeta e simplă dar necesită un timp destul de mare de preparare. Rezultatul nu dă greş niciodată. Plăcinta cu dovleac va fi pe placul tuturor.

Timp de preparare: 130 minute
Porţii: 12





Ingrediente:
Crema de dovleac
- 1kg-1,5kg dovleac
- 6 linguri de ulei
- 5 linguri de zahăr
- 1 lingură scorţişoară
- 3 linguri griş
- sare
Aluat
- 250 gr unt
- 1 ou
- 2 linguri de smântână/lapte
- 1 lingură praf de copt
- 200 gr zahăr
- 300gr făină
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Dovleacul se curăţă de coajă şi se taie felii. Se rade apoi, pe răzătoarea mare.
Pas 2: Se aşează într-o oala încăpătoare şi se adaugă ulei.
Pas 3: Apoi se adauga zahăr. Se lasă la fiert. Va lăsa multă apă.
Pas 4: Se adaugă scorţişoara şi grişul. Trebuie fiert până aproape nu mai e zeamă.
Pas 5: Pentru aluat, se amestecă untul (la temperatura camerei) cu oul şi smântâna. Se adaugă zahărul, apoi praful de copt (stins cu zeamă de lămâie) şi apoi făină (cât cuprinde) până se formează un aluat suficient de consistent pentru întins foaie. 
Pas 6: Aluatul se taie în jumatate. Se întinde o prima foaie şi se aşează în tava de plăcintă.
Pas 7: Se aşează crema de dovleac şi apoi a doua foaie de aluat. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc. Se dă la cuptor pentru aprox. 40 de minute, la 180 grade Celsius sau până când s-a rumenit pe deasupra.
Se serveşte rece, cu zahăr vanilat pe deasupra.

Poftă bună!
Back to Top