Supa de pui cu tăiţei sau fidea necesită destul timp de preparare. Important e, ca pentru a obţine o supă clară de pui să se fiarbă separat tăiţeii/fideaua. Se poate servi atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 60 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 3 bucăţi de pui (pulpe/spinare) - 3-4 morcovi - 2 rădăcini păstârnac - 3 cartofi - tăiţei/fidea - sare - piper alb - 1/2 linguriţă de mărar |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Bucăţile de pui se pun la fiert într-o oală cu apă. Se presară şi puţină sare. | |
Pas 2: Se spală şi se curăţă legumele. Se taie în bucăţi mari şi se adaugă în oala de supă. | |
Pas 3: Se foloseşte spumiera pentru a ridica spuma ce se formează în timpul fierberii. Când s-au fiert legumele şi carnea de pui se strecoară de două ori. | |
Pas 4: Se fierbe fideau într-o oală cu apă fierbinte. | |
Pas 5: Apoi se scurge apa. | |
Pas 6: Se adaugă fideaua/tăiţeii în oala cu supă clară de pui. Se condimentează cu sare, piper alb şi mărar verde. Eu am mai adăugat şi câteva rondele de morcov fiert. | |
Se serveşte caldă. | |
Poftă bună! |