Supa de pui cu taitei



Supa de pui cu tăiţei sau fidea necesită destul timp de preparare. Important e, ca pentru a obţine o supă clară de pui să se fiarbă separat tăiţeii/fideaua.
Se poate servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 60 minute
Porţii: 4



Ingrediente:
- 3 bucăţi de pui (pulpe/spinare)
- 3-4 morcovi
- 2 rădăcini păstârnac
- 3 cartofi
- tăiţei/fidea
- sare
- piper alb
- 1/2 linguriţă de mărar

Mod de preparare:
Pas 1: Bucăţile de pui se pun la fiert într-o oală cu apă. Se presară şi puţină sare.

Pas 2: Se spală şi se curăţă legumele. Se taie în bucăţi mari şi se adaugă în oala de supă.
Pas 3: Se foloseşte spumiera pentru a ridica spuma ce se formează în timpul fierberii. Când s-au fiert legumele şi carnea de pui se strecoară de două ori.

Pas 4: Se fierbe fideau într-o oală cu apă fierbinte.
Pas 5: Apoi se scurge apa.
Pas 6: Se adaugă fideaua/tăiţeii în oala cu supă clară de pui. Se condimentează cu sare, piper alb şi mărar verde. Eu am mai adăugat şi câteva rondele de morcov fiert.
Se serveşte caldă.

Poftă bună!
Back to Top