Prajitura de cacao cu alune de padure



Prăjitura de cacao (fără pic de ou) a cunoscut la mine, mici modificări: am ales să adaug marmeladă de portocale, spuma de vanilie şi alune de pădure.
Timp de preparare: 50 minute
Porţii: 8





Ingrediente:
- 200gr făină
- 430ml lapte
- 70gr cacao
- 250gr zahăr
- 4 linguri ulei
- 10 gr praf de copt
- 2 linguri esenţă de vanilie
- 5-6 linguri marmeladă de portocale
- cremă de vanilie
- alune de pădure
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se amestecă făina, praful de copt, cacao şi puţină sare.
Pas 2: Se adaugă zahărul.
Pas 3: Apoi am adăugat uleiul şi laptele. Am folosit mixerul pentru a obţine un amestec omogen.


Pas 4: Se adaugă şi esenţa de vanilie şi apoi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se da la cuptor pentru 45 de minute, la 150 grade Celsius.
Pas 5: După ce s-a scos din cuptor, la 2-3 minute se adaugă marmelada de portocale.
Pas 6: ...apoi spuma de vanilie (amestecată bine cu mixerul).
Pas 7: Se presară câteva alune de pădure, sfărâmate şi prăjite puţin. 
La sfârşit se poate rade şi puţină coajă de lămâie pe deasupra.

Poftă bună!
Back to Top