Prăjitura de cacao (fără pic de ou) a cunoscut la mine, mici modificări: am ales să adaug marmeladă de portocale, spuma de vanilie şi alune de pădure. | |
| Timp de preparare: 50 minute | |
| Porţii: 8 |
Ingrediente: | |
| - 200gr făină - 430ml lapte - 70gr cacao - 250gr zahăr - 4 linguri ulei - 10 gr praf de copt - 2 linguri esenţă de vanilie - 5-6 linguri marmeladă de portocale - cremă de vanilie - alune de pădure - sare |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Se amestecă făina, praful de copt, cacao şi puţină sare. | |
| Pas 2: Se adaugă zahărul. | |
| Pas 3: Apoi am adăugat uleiul şi laptele. Am folosit mixerul pentru a obţine un amestec omogen. | |
| Pas 4: Se adaugă şi esenţa de vanilie şi apoi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se da la cuptor pentru 45 de minute, la 150 grade Celsius. | |
| Pas 5: După ce s-a scos din cuptor, la 2-3 minute se adaugă marmelada de portocale. | |
| Pas 6: ...apoi spuma de vanilie (amestecată bine cu mixerul). | |
| Pas 7: Se presară câteva alune de pădure, sfărâmate şi prăjite puţin. | |
| La sfârşit se poate rade şi puţină coajă de lămâie pe deasupra. | |
| Poftă bună! | |









