Salata orientala




Salata orientală se prepară cu ingrediente puţine şi simple pe care le aveţi în casă. Fie că îi adăugaţi ou sau murături, maioneză sau sosuri de ciuperci, salata orientală poate fi o alegere bună când doriţi să mâncaţi ceva rapid şi răcoros la masa de prânz. Mie îmi place să o prepar cât mai simplu, cu ingredientul de baza - cartoful, ouă, ceapă, ulei de măsline şi eventual cu ardei gras.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 4 cartofi
- 2 ouă
- 1/4 ardei gras rosu
- 1/4 ardei gras verde
- 1 lime
- 1/2 ceapă albă
- 2 fire ceapă verde
- 1 lingură oţet balsamic
- 2 linguri ulei de măsline
- mărar
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se fierb cu puţină sare.

Pas 2: Se fierb ouăle cu puţină sare.
Pas 3: Se taie ardeiul roşu şi cel verde în fâşii, ceapa albă cubuleţe şi cea verde rondele.

Pas 4: Se taie cartofii fierti în cuburi şi se aşează într-un vas încăpător. 
Pas 5: Se adaugă ouale fierte tăiate cuburi.
Pas 6: Se adaugă şi legumele tăiate.
Pas 7: Se condimentează cu sare, oţet balsamic, ulei de măsline şi zeamă de lime. Se presară şi mărar verde şi se lasă la staţionat pentru 10 de minute la frigider.
Se serveşte rece.

Poftă bună!
Back to Top