Fie că alegeţi să-l preparati pe foc sau la cuptor, orezul cu legume şi pui presupune aceleaşi ingredinete: orez, carne pui (piept sau pulpe) şi legume (ce aveti prin cămară). Eu aşa m-am hotărât să pregătesc acest fel de mâncare... verificând cămara si frigiderul. :) Morcov, păstârnac, ceapă, orez şi ardei erau. Aşa că ... să gătim! | |
Timp de preparare: 1 oră | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 1 piept de pui - 1/4 ardei roşu - 1/4 ardei verde - 1 ceapă - 1 morcov - 1 păstârnac - 1 ceaşcă de orez - mărar verde - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Pieptul de pui se fierbe cu puţină sare, piper alb şi o frunză de dafin. Se înlătură spuma de câteva ori, cu o spumieră. | |
Pas 2: Se taie legumele (morcov, ceapă, ardei roşu, ardei verde şi păstârnac) cubuleţe. | |
Pas 3: Când pieptul de pui e fiert se adaugă legumele tăiate. | |
Pas 4: Se adaugă şi orezul (spălat şi ţinut în apă pentru 10 minute). Se fierbe totul pana e gata orezul. | |
Se serveşte cald. | |
Poftă bună! |