Orez cu legume şi pui



Fie că alegeţi să-l preparati pe foc sau la cuptor, orezul cu legume şi pui presupune aceleaşi ingredinete: orez, carne pui (piept sau pulpe) şi legume (ce aveti prin cămară). Eu aşa m-am hotărât să pregătesc acest fel de mâncare... verificând cămara si frigiderul. :) Morcov, păstârnac, ceapă, orez şi ardei erau. Aşa că ... să gătim!

Timp de preparare: 1 oră
Porţii: 2





Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1/4 ardei roşu
- 1/4 ardei verde
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ceaşcă de orez
- mărar verde
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Pieptul de pui se fierbe cu puţină sare, piper alb şi o frunză de dafin. Se înlătură spuma de câteva ori, cu o spumieră.

Pas 2: Se taie legumele (morcov, ceapă, ardei roşu, ardei verde şi păstârnac) cubuleţe.
Pas 3: Când pieptul de pui e fiert se adaugă legumele tăiate.

Pas 4: Se adaugă şi orezul (spălat şi ţinut în apă pentru 10 minute).  Se fierbe totul pana e gata orezul.
Se serveşte cald.

Poftă bună!
Back to Top