Reţeta e simplă, la îndemâna oricui. Cel mai mult durează fiertul pastelor. :) Cine nu mă crede să încerce. Se pot servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara. | |
| Timp de preparare: 30 minute | |
| Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
| - 50 gr penne - 250 gr mascarpone / smântână - 50 gr şuncă presată - 2 ouă - 2 linguri ulei - 2 căţei de usturoi - sare - piper alb - salată mache - zeamă |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Se pun pastele la fiert, cu puţină sare şi un strop de ulei. | |
| Pas 2: Se călesc căţeii de usturoi în ulei. Apoi se scot din uleiul încins. | |
| Pas 3: Se amestecă mascarpone (sau smântâna) cu gălbenuşurile de ou. Se condimentează cu sare şi piper alb. | |
| Pas 4: Se toarnă sosul peste uleiul cu uşoară aromă de usturoi. | |
| Pas 5: Se adaugă şunca presată tăiată fâşii. | |
| Pas 6: Pastele se scurg de apă şi se adaugă peste sos. | |
| Pas 7: Salata mache (salată de iarnă) se condimentează cu sare şi se stropeşte cu ulei şi zeamă de grapefruit. Se aşează peste penne-le carbonara. | |
| Se servesc calde. | |
| Poftă bună! | |









