Penne a la carbonara



Reţeta e simplă, la îndemâna oricui. Cel mai mult durează fiertul pastelor. :) Cine nu mă crede să încerce.
Se pot servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 50 gr penne
- 250 gr mascarpone / smântână
- 50 gr şuncă presată
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper alb
- salată mache
- zeamă

Mod de preparare:
Pas 1: Se pun pastele la fiert, cu puţină sare şi un strop de ulei. 
Pas 2: Se călesc căţeii de usturoi în ulei. Apoi se scot din uleiul încins.
Pas 3: Se amestecă mascarpone (sau smântâna) cu gălbenuşurile de ou. Se condimentează cu sare şi piper alb.

Pas 4: Se toarnă sosul peste uleiul cu uşoară aromă de usturoi.
Pas 5: Se adaugă şunca presată tăiată fâşii. 
Pas 6: Pastele se scurg de apă şi se adaugă peste sos. 
Pas 7: Salata mache (salată de iarnă) se condimentează cu sare şi se stropeşte cu ulei şi zeamă de grapefruit. Se aşează peste penne-le carbonara.
Se servesc calde.

Poftă bună!
Back to Top