Prajitura cu marmelada de portocale, scortisoara si alune



Reţeta acestei prăjituri nu e deloc grea. Compoziţia blatului se prepară în mod similar cu cea de chec. Apoi blatul se unge cu marmeladă de portocale şi deasupra se presară zahăr vanilat şi scorţişoară; apoi se adaugă alune de pădure sau nuci. Ingredientele se pot dubla sau chiar tripla, în functie de numărul de persoane doritoare să deguste prăjitura. :)
Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 2 ouă
- 60 gr făină
- 50 gr zahăr
- 1/2 lingură praf de copt
- 1 lingură esenţă de rom
- marmeladă de portocale
- zahăr vanilat
- scorţişoară
- alune de pădure/nuci
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se bat albuşurile cu un pic de sare. Se adaugă zahărul şi apoi gălbenuşurile. Făina se amestecă cu praful de copt şi se adaugă peste compoziţia de ouă. Se adaugă şi esenţa de rom. (Compoziţia blatului se prepară în mod similar cu cea de chec.)
Pas 2: Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.  
Pas 3: Se dă la cuptor şi se lasă până prinde o culoare arămie deasupra.

Pas 4: Se unge cu marmeladă de portocale şi se pudrează cu zahăr vanilat şi scorţişoară.
Pas 5: Alunele de pădure se sfărâmă şi se adaugă pe deasupra. La fel de bine se poate adăuga nucă. 
Se servesc imediat, alături de o cană de cappucino cald. :)

Poftă bună!
Back to Top