Salata de ardei copti multicolori



Fie că preferaţi să îi mâncaţi în salată sau în tot felul de tocăniţe sau mâncăruri cu sosuri, ardeii copţi vor face diferenţa. Mie mi-au plăcut din totdeauna. Astăzi am ales să-i pregatesc în salată, pentru a-i servi cu mâncare de cartofi la cuptor cu ierburi de Provence.
Se pot servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 6 ardei graşi multicolori
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă oţet balsamic
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se aşează ardeii multicolori într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor şi din când în când aceştia se întorc pentru a fi copţi pe toate părţile.

Pas 2: Ardeii copţi se scot din cuptor şi se aşează într-o oală.
Pas 3: Se presară deasupra sare şi se pune capacul. Se lasă pentru 10-15 minute. Astfel pieliţa se va desprinde mai uşor şi ardeii vor avea un gust uşor sărat.

Pas 4: Apoi fiecărui ardei i se îndepărtează coaja, cotorul şi seminţele. Zeama rezultată nu se aruncă. Se va folosi pentru a crea sosul salatei.
Pas 5: In zeama ardeilor se adauga uleiul şi oţetul balsamic. Nu mai este nevoie de sare pentru ca ardeii au deja sare.
Pas 6: Se adaugă sosul peste ardeii copţi multicolori.
Salata-i gata!

Poftă bună!
Back to Top