Fie că preferaţi să îi mâncaţi în salată sau în tot felul de tocăniţe sau mâncăruri cu sosuri, ardeii copţi vor face diferenţa. Mie mi-au plăcut din totdeauna. Astăzi am ales să-i pregatesc în salată, pentru a-i servi cu mâncare de cartofi la cuptor cu ierburi de Provence. Se pot servi atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 40 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 6 ardei graşi multicolori - 1 lingură ulei - 1 linguriţă oţet balsamic - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se aşează ardeii multicolori într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor şi din când în când aceştia se întorc pentru a fi copţi pe toate părţile. | |
Pas 2: Ardeii copţi se scot din cuptor şi se aşează într-o oală. | |
Pas 3: Se presară deasupra sare şi se pune capacul. Se lasă pentru 10-15 minute. Astfel pieliţa se va desprinde mai uşor şi ardeii vor avea un gust uşor sărat. | |
Pas 4: Apoi fiecărui ardei i se îndepărtează coaja, cotorul şi seminţele. Zeama rezultată nu se aruncă. Se va folosi pentru a crea sosul salatei. | |
Pas 5: In zeama ardeilor se adauga uleiul şi oţetul balsamic. Nu mai este nevoie de sare pentru ca ardeii au deja sare. | |
Pas 6: Se adaugă sosul peste ardeii copţi multicolori. | |
Salata-i gata! | |
Poftă bună! |