Reţeta checului marmorat e una uşoară dar destul de migaloasă. Turnarea în mod alternativ a câte unei linguri de compozitie albă şi apoi de compoziţie de cacao e pasul ce necesită destul de multă răbdare. Rezultatul însă merită acest efort. :o) | |
1h 10 minute
| |
8 portii
|
Ingrediente: | |
- 5 ouă - 100 gr zahăr - 10 gr zahăr vanilat - 120 gr făină - 1 lingură de cacao - 5 gr praf de copt - 1 lingură esenţă de rom - un vârf cuţit de sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se adaugă praful de copt peste făină şi se amestecă bine. | |
Pas 2: Se bat albuşurile cu zahărul tos şi zahărul vanilat (se adauga şi un vârf cuţit de sare). | |
Pas 3: Se încorporează şi gălbenuşurile. | |
Pas 4: Făina amestecată cu praful de copt se adaugă peste spuma de ouă. | |
Pas 5: Se adaugă esenţa de rom. | |
Pas 6: Se împarte compoziţia în două boluri. Intr-un bol se adaugă cacao şi se amestecă bine. | |
Pas 7: Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt toată compoziţia. Se toarnă alternativ o lingură de compoziţie "albă", apoi o lingură de compoziţie "neagră" (cu cacao) şi tot aşa până se termină compoziţia de chec. Se dă la cuptor, la 180 grade Celsius, pentru 45 de minute. | |
Se serveşte cald sau rece. | |
Poftă bună! |