Chec marmorat




Reţeta checului marmorat e una uşoară dar destul de migaloasă. Turnarea în mod alternativ a câte unei linguri de compozitie albă şi apoi de compoziţie de cacao e pasul ce necesită destul de multă răbdare.
Rezultatul însă merită acest efort. :o)
1h 10 minute
8 portii





Ingrediente:
- 5 ouă
- 100 gr zahăr
- 10 gr zahăr vanilat
- 120 gr făină
- 1 lingură de cacao
- 5 gr praf de copt
- 1 lingură esenţă de rom
- un vârf cuţit de sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se adaugă praful de copt peste făină şi se amestecă bine.
Pas 2: Se bat albuşurile cu zahărul tos şi zahărul vanilat (se adauga şi un vârf cuţit de sare).
Pas 3: Se încorporează şi gălbenuşurile.

Pas 4: Făina amestecată cu praful de copt se adaugă peste spuma de ouă.
Pas 5: Se adaugă esenţa de rom.
Pas 6: Se împarte compoziţia în două boluri. Intr-un bol se adaugă cacao şi se amestecă bine.
Pas 7: Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt toată compoziţia. Se toarnă alternativ o lingură de compoziţie "albă", apoi o lingură de compoziţie "neagră" (cu cacao) şi tot aşa până se termină compoziţia de chec. Se dă la cuptor,  la 180 grade Celsius, pentru 45 de minute.
Se serveşte cald sau rece.

Poftă bună!
Back to Top