|
Timp de preparare: 50 minute |
Porţii: 8 |
Ingrediente: |
- 250 gr carne tocată
- 1 ceapă
- 2 fire de pătrunjel
- 1/2 ardei roşu
- o felie de pâine(grosuţă)
- 50 ml lapte(pentru înmuiat pâinea)
- 1 ou
- 1 morcov mic
- cimbru
- 2 căţei de usturoi
- seminţe de in
- seminţe de susan
- sare
- un praf de piper alb |
|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Se foloseşte robotul de bucătărie şi se prepară o pastă din: ceapă, ardei roşu, morcov, pătrunjel şi felia de pâine înmuiată în lapte. |
|
Pas 2: Se încorporează oul, cimbrul şi un praf de sare şi piper alb în carnea tocată. |
|
Pas 3: Se adaugă usturoiul pasat cu sare. |
|
Pas 4: Se amestecă cele doua compoziţii: pasta(de la pasul 1) şi carnea tocată. |
|
Pas 5: Se amestecă seminţele de in cu cele de susan într-un vas întins. |
|
Pas 6: Se pregăteşte tava; se foloseşte hârtie de copt. |
|
Pas 7: Se modelează chifteluţele şi se tăvălesc prin seminţe.
Tava se dă la cuptor (preîncălzit) la 170 grade Celsius, pentru 40 de minute. |
|
Poftă bună! |