Ingrediente: |
- 250 gr biscuiţi simpli
- 250 gr zahăr
- 100 gr unt
- 130 ml lapte
- 2 linguri esenţă de rom
- 50 gr cacao
- 4 linguri stafide |
|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Se sfărâmă (cu mâna) biscuiţii. |
|
Pas 2: Se pun la încălzit 70 ml lapte cu zahărul. Se amestecă uşor până se dizolvă tot zahărul. |
|
Pas 3: Untul se adaugă în siropul creat. |
|
Pas 4: Când s-a topit untul se adaugă cacao (dizolvată în 60 ml lapte). Se amestecă bine. |
|
Pas 5: Apoi se adaugă esenţa de rom. Se dă într-un clocot apoi se dă de pe foc. |
|
Pas 6: Se adaugă (nu tot o dată) compoziţia de ciocolata peste biscuiţi. Stafidele (ţinute în apă călduţă cu puţin rom) se adaugă şi ele. |
|
Pas 7: Se aşează o jumătate din compoziţie pe o folie de plastic şi se modelează. Procedaţi la fel şi cu cea de-a doua jumătate de compoziţie.
Cele 2 salamuri de biscuiţi se aşează pe un platou şi se dau la rece pentru minim 2 ore. |
|
Poftă bună! |