Ingrediente: |
- 250 gr biscuiţi simpli
- 250 gr zahăr
- 100 gr unt
- 130 ml lapte
- 2 linguri esenţă de rom
- 50 gr cacao
- 4 linguri stafide |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi65_AF5bNLctPpFf8fNqJ5syrnthIeMxLLbLT7E_pGP2VUb4K9Ut5oGGguzbNmIjmSDYonNLKZkSFoPZkByQr5TJE1vEU7M6j6ppl5NqBiwVpxKJqYDT5fZclymy-mWTcJI4rnViAdBRQ/s200/P1050584.JPG) |
Mod de preparare: |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijkWeIDdGvN2SJl3i1bz_43OqG0A1K2WwApNzOWscuyn055JUzlvFAYM8vPqU5Sjw0CukKrFGiBo3-nUQj-2XBAZrwhNrtGjEVtGdN-e0wupKeq3HwuQnjZivRVjnSQUllQVbFEUUGrK8/s200/P1050586.JPG) |
Pas 1: Se sfărâmă (cu mâna) biscuiţii. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijBdLkGxWl06a83ypdi9W6j3nXzSOUjEqswT3dMOvdu5UptApvDCXy-zj8jb2kYUp7E6blIpgueR1UbcrqvNUXR3_liDM-olF1vr2hQeLgKUlLk9i6HzgvyIesHIKBQq2uGaeY6bqL-Io/s200/P1050587.JPG) |
Pas 2: Se pun la încălzit 70 ml lapte cu zahărul. Se amestecă uşor până se dizolvă tot zahărul. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAD77x1ZYNFQmKtLXudlVxpylCV7_HDtqjhrHlNV0iwO5HJMdg2QakT7u4gLXBoiL5S6KrLYCWscViEmIzV7knEnVPRd02gDUQwun2I-gB-gRtjinXa0lvz0Wg9WPb6w9ppMIb8dL5V9I/s200/P1050589.JPG) |
Pas 3: Untul se adaugă în siropul creat. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPj3gFOBj7p20_AP6tse5SR0SfDHBzC4bnjLXMoQJtPEZcIIXaGXaqTezDITdA-jG4VzXGuz4XMamdQcXmCAk8t3tRLgir6wshz4qUsFO_uXKxq2PiV_ecpW3aUG1M18l9AdqwigvOQYA/s200/P1050591.JPG) |
Pas 4: Când s-a topit untul se adaugă cacao (dizolvată în 60 ml lapte). Se amestecă bine. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAlbtQMSXaRH8TzBU9R4QpNCjSl5gqe4croaj9KRt-NNy8kWSE8cUK6l0urKY8D3gBe7yXfNlg8ac45u1mIZurl-0J0ux7kPwoWppIfefIq7U5rU2SC0HFMcCUq09iPlrM9qMZwnRPahY/s200/P1050592.JPG) |
Pas 5: Apoi se adaugă esenţa de rom. Se dă într-un clocot apoi se dă de pe foc. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfySF-aoMBNIk1UkSyflYaBs5gMVh6gIoZY4zptAObHeulNTIclFLsnewI16mQVzLTrxTXAfdrHlW9uiCmtXASIUrLBrlDrNDBqT8jkdHeFtHqfXN5aByZb0w6Qa8dG7zs9hbGT5wJD2o/s200/P1050594.JPG) |
Pas 6: Se adaugă (nu tot o dată) compoziţia de ciocolata peste biscuiţi. Stafidele (ţinute în apă călduţă cu puţin rom) se adaugă şi ele. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgugdqbDsEVe94uWbISPlAtni6DzZtAWhVbdvTUOxWUULXHgWlixJtoNJOohA8hBu147ScaXXsRsvjoKzuDP4_dmS36miKPlUYUiECiAH026QxXFcZrGi92tIF7kdbeAV4cofZK2SMUh8Q/s200/P1050598.JPG) |
Pas 7: Se aşează o jumătate din compoziţie pe o folie de plastic şi se modelează. Procedaţi la fel şi cu cea de-a doua jumătate de compoziţie.
Cele 2 salamuri de biscuiţi se aşează pe un platou şi se dau la rece pentru minim 2 ore. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGnDv_fI800XMKFurOfuV7swmne8vSru4ZsRdNzk5ts0N8-Sbn7xME4w06bYue5ci-g4fISzgrIGN_oNRE8Z7NDNT_Ik0LEdvrEcO09Nqgt9zfOg3BP3ncfhIHVOOOJ7clihlvS8U4IcA/s200/P1050610.JPG) |
Poftă bună! |