Pui cu ananas
Puiul cu ananas este o mancare exotica, ce m-a surprins in mod foarte placut. Combinatia de sarat cu dulce-acrisor e minunata.
Timp de preparare: 1 h
Porţii: 4
Ingrediente:
- piept de pui
- 1/2 ananas
- 4 ciuperci (crude sau congelate)
- 2 cepe
- 10-12 morcovi de Paris
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei galben
- 2 linguri de sos de soia
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură de oţet balsamic
- 1 linguriţă de cimbru
- piper alb
- sare
Mod de pregatire:
Pas 1: Pieptul de pui se taie cubuleţe. Se adaugă oţetul balsamic, 1 lingură de sos de soia, usturoiul tăiat felii, frunzele de dafin, cimbru şi piper. Se lasă la marinat pentru 30 minute.
Pas 2: Tăiaţi ardeiul roşu, ardeiul galben şi ceapa în cubuleţe. Se dau la călit, cu 2-3 linguri de ulei de măsline.
Pas 3: Se adaugă morcovii de Paris (întregi).
Pas 4: Se adaugă pe rând ciupercuţele şi cubuleţele de pui marinate.
Pas 5: Se adaugă şi cubuleţele de ananas şi se mai condimentează cu piper alb şi sare.
Se lasă pe foc pentru 15-20 minute, sau până când zeama de la legume, pui şi ananas s-a redus.
Poftă bună!