Negrese

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 20




Ingrediente:

- 100 gr făină
- 100 gr unt
- 250 gr zahăr
- 100 ml lapte
- 2 linguriţe esenţă de rom
- 2 ouă
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 2 linguri de cacao


Mod de preparare:


Pas 1: Se pun la încălzit laptele şi untul.

Pas 2: Se adaugă zahărul şi cacao.

Pas 3: După ce dă clocot, compoziţia se lasă la răcit. Se opresc 6-7 linguri într-un bol (se vor folosi la sfârşit).

Pas 4: Se încorporează gălbenuşurile.

Pas 5: Se bat albuşurile spumă.

Pas 6: Se amestecă făina cu praful de copt.

Pas 7: Se adaugă compoziţia de la pasul 3 peste făină şi se amestecă uşor. Se adaugă şi esenţa de rom.

Pas 8: Se încorporează spuma de albuşuri, amestecând de jos în sus, cu o spatulă.

Pas 9: Se toarnă totul în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Pas 10: Imediat ce s-a scos din cuptor se toarnă ciocolata reţinută la pasul 3 şi se întinde uniform.

Prăjitura e gata. Se poate servi cu ciocolată albă rasă pe deasupra.


Poftă bună!

Back to Top