Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 20 |
Ingrediente:
- 100 gr făină
- 100 gr unt
- 250 gr zahăr
- 100 ml lapte
- 2 linguriţe esenţă de rom
- 2 ouă
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 2 linguri de cacao
Mod de preparare:
Pas 1: Se pun la încălzit laptele şi untul.
Pas 2: Se adaugă zahărul şi cacao.
Pas 3: După ce dă clocot, compoziţia se lasă la răcit. Se opresc 6-7 linguri într-un bol (se vor folosi la sfârşit).
Pas 4: Se încorporează gălbenuşurile.
Pas 5: Se bat albuşurile spumă.
Pas 6: Se amestecă făina cu praful de copt.
Pas 7: Se adaugă compoziţia de la pasul 3 peste făină şi se amestecă uşor. Se adaugă şi esenţa de rom.
Pas 8: Se încorporează spuma de albuşuri, amestecând de jos în sus, cu o spatulă.
Pas 9: Se toarnă totul în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Pas 10: Imediat ce s-a scos din cuptor se toarnă ciocolata reţinută la pasul 3 şi se întinde uniform.
Prăjitura e gata. Se poate servi cu ciocolată albă rasă pe deasupra.
Poftă bună!