Reţeta souffle-ului de broccoli este un pic pretentioasă şi niţel migăloasă, dar rezultatul merită orice efort. Se poate servi ca fel principal, atât la prânz cât şi seara. |
Timp de preparare: 60 minute |
Porţii: 6 |
Ingrediente: | |
- 750 gr broccoli - 200 ml lapte - 100 gr brânză sărată - 3 ouă - 30 gr unt - 2 linguri de făină - 3 linguriţe de smântână - caşcaval ras - 2 linguriţe de pesmet - sare - piper alb - nucşoară |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se spală broccoli-ul cu apă rece. Se desface în bucheţele care se dau la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 20 minute. Apoi se scurge de apă. | |
Pas 2: Se prepară un sos bechamel: se amestecă făina cu untul într-o tigaie. | |
Pas 3: Apoi se adaugă laptele, puţin câte puţin. Se amestecă în continuu, pentru a nu se forma cocoloaşe de făină. Dacă s-au format deja, folosiţi o sită şi strecuraţi sosul. | |
Pas 4: Se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile de ou, smântâna şi brânza rasă. | |
Pas 5: Apoi se condimentează cu sare şi piper alb. Eu am adaugat şi puţină nucşoară. | |
Pas 6: Se bat albuşurile spumă (eu am adăugat şi un praf de sare). | |
Pas 7: Se încorporează spuma uşor (cu o spatulă) în compoziţia de la pasul 5. | |
Pas 8: Se adaugă bucheţelele de broccoli. Apoi această compoziţie de toarnă într-un vase de ceramica sau de yena (unse cu unt şi tapetate cu pesmet). | |
Pas 9: Se presară şi caşcavalul ras pe deasupra. Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 35 de minute (fără a deschide uşa acestuia cât timp preparatul nu e gata). | |
Poftă bună! |