Pui in papiota


Oricat de bizar ar parea, puiul in papiota nu e "legat cu ata". Asta a fost prima intrebare a sotului meu cand a auzit ce are in farfurie. :o) Aromele ierburilor aromate si a legumelor vor putea fi savurate intr-o minunata carne de pui, gatita in hartie de copt (fara a deschide hartia timp de 30 de minute, cat sta la cuptor).

40 minute
2 portii




Ingrediente:
- 2 pulpe mari de pui
- 1 morcov
- 1/4 ardei capia
- 1/4 telina
- varza de Bruxelles
- marar
- cimbru
- piper negru
- piper alb
- sare de Himalaya
- 2 linguri ulei

Mod de preparare:
Pas 1: Pulpele de pui, se spala, se usuca bine, apoi se ung cu ulei.
Pas 2: Se adauga marar, cibru, sare si piper.
Pas 3: Se aseaza pulpele de pui pe hartie de copt. Se adauga legumele, taiate la alegere.

Pas 4: Se impacheteaza totul. Au rezultat 2 papiote, dar in functie de numarul de persoane de la masa, se pot suplimenta papiotele... fara ata, ca sa fie clar. :)
Se dau la cuptor pentru 30 de minute, la 200 grade Celsius.
Papiotele se aseaza pe farfurii si se desfac in momentul servirii. Initial, veti fi surprinsi de aburul aromat, apoi de carnea frageda si legumele facute la abur.

Poftă bună!

Back to Top