Oricat de bizar ar parea, puiul in papiota nu e "legat cu ata". Asta a fost prima intrebare a sotului meu cand a auzit ce are in farfurie. :o) Aromele ierburilor aromate si a legumelor vor putea fi savurate intr-o minunata carne de pui, gatita in hartie de copt (fara a deschide hartia timp de 30 de minute, cat sta la cuptor). | |
40 minute
| |
2 portii
|
Ingrediente: | |
- 2 pulpe mari de pui - 1 morcov - 1/4 ardei capia - 1/4 telina - varza de Bruxelles - marar - cimbru - piper negru - piper alb - sare de Himalaya - 2 linguri ulei |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Pulpele de pui, se spala, se usuca bine, apoi se ung cu ulei. | |
Pas 2: Se adauga marar, cibru, sare si piper. | |
Pas 3: Se aseaza pulpele de pui pe hartie de copt. Se adauga legumele, taiate la alegere. | |
Pas 4: Se impacheteaza totul. Au rezultat 2 papiote, dar in functie de numarul de persoane de la masa, se pot suplimenta papiotele... fara ata, ca sa fie clar. :) Se dau la cuptor pentru 30 de minute, la 200 grade Celsius. | |
Papiotele se aseaza pe farfurii si se desfac in momentul servirii. Initial, veti fi surprinsi de aburul aromat, apoi de carnea frageda si legumele facute la abur. | |
Poftă bună! | |