M-am pomenit ca iau de pe raftul magazinului un pachet de lipii tari, de porumb, deja indoite, special pentru taco. Asa a inceput nebunia. Am inceput apoi sa caut ingredientele si nu m-am lasat pana nu le-am avut pe toate in cos. Iata si reteta! | |
40 minute
| |
2 portii
|
Ingrediente: | |
- 6 tortilla/lipii indoite de porumb - 250 gr carne tocata - 2 cepe mici / 1 ceapa mare - 50 gr rosii in suc propriu - 1/2 ardei rosu - 1/4 ardei verde - 1-2 ardei iuti - 7-8 masline - 1/2 lingurita sare - 1/4 lingurita piper alb - 1/4 lingurita piper negru - 1/2 lingurita oregano - 1/2 lingurita paprica - 1/4 lingurita praf de usturoi - 1/2 lingurita cumin - salata verde si rosie - cateva boabe de porumb - cascaval ras |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Am calit carnea tocata (1/2 carne de porc, 1/2 carne de vita). Obs: Nu am folosit nici un pic de ulei. | |
Pas 2: Cand carnea isi schimba culoarea, am adaugat ceapa si ardeiul verde si rosu taiate marunt. | |
Pas 3: Am adaugat apoi sucul de rosii cu rosiile taiate marunt. | |
Pas 4: Apoi am adaugat condimentele: boia de ardei rosu, piper alb si negru, cumin si praf de usturoi. | |
Pas 5: Nu am uitat nici de oregano si de ardeiul iute taiat rondele. | |
Pas 6: Am adaugat o cana de apa si am lasat la fiert. Am mai suplimentat cu apa, pentru ca toata compozitia sa se gateasca bine, la foc mic, pentru 30-40 de minute. | |
Pas 7: Apoi am umplut tortillas de porumb cu aceasta compozitie de taco. Pe deasupra am adaugat salata verde si rosie, boabe de porumb, rosii cherry, masline si cascaval ras. | |
Tacos se servesc calzi, cu un sos de smantana cu putin chili si cascaval ras pe deasupra. | |
Poftă bună! |