Tacos


M-am pomenit ca iau de pe raftul magazinului un pachet de lipii tari, de porumb, deja indoite, special pentru taco. Asa a inceput nebunia. Am inceput apoi sa caut ingredientele si nu m-am lasat pana nu le-am avut pe toate in cos. Iata si reteta!

40 minute
2 portii





Ingrediente:
- 6 tortilla/lipii indoite de porumb
- 250 gr carne tocata
- 2 cepe mici / 1 ceapa mare
- 50 gr rosii in suc propriu
- 1/2 ardei rosu
- 1/4 ardei verde
- 1-2 ardei iuti
- 7-8 masline
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper alb
- 1/4 lingurita piper negru
- 1/2 lingurita oregano
- 1/2 lingurita paprica
- 1/4 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita cumin
- salata verde si rosie
- cateva boabe de porumb
- cascaval ras

Mod de preparare:
Pas 1: Am calit carnea tocata (1/2 carne de porc, 1/2 carne de vita). Obs: Nu am folosit nici un pic de ulei.
Pas 2: Cand carnea isi schimba culoarea, am adaugat ceapa si ardeiul verde si rosu taiate marunt.

Pas 3: Am adaugat apoi sucul de rosii cu rosiile taiate marunt.
Pas 4: Apoi am adaugat condimentele: boia de ardei rosu, piper alb si negru, cumin si praf de usturoi.
Pas 5: Nu am uitat nici de oregano si de ardeiul iute taiat rondele.
Pas 6: Am adaugat o cana de apa si am lasat la fiert. Am mai suplimentat cu apa, pentru ca toata compozitia sa se gateasca bine, la foc mic, pentru 30-40 de minute.
Pas 7: Apoi am umplut tortillas de porumb cu aceasta compozitie de taco. Pe deasupra am adaugat salata verde si rosie, boabe de porumb, rosii cherry, masline si cascaval ras.
Tacos se servesc calzi, cu un sos de smantana cu putin chili si cascaval ras pe deasupra.

Poftă bună!

Back to Top