Tocanita cu ciuperci



Reţeta tocăniţei cu ciuperci este una simplă, dar destul de migăloasă... fie că se taie felii, rondele sau cubuleţe toate ingredientele. Se serveşte cald la masa de prânz sau la cea de seara.

Timp de preparare: 1h 30 minute
Porţii: 6





Ingrediente:
- 1.2 kg ciuperci
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 legătură mărar
- 3-4 fire de ceapă verde
- 2 fire de usturoi verde
- 2 cartofi
- 2 linguri pastă de roşii
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Ciupercile se spală, se taie felii şi se adaugă într-o oală, cu puţin ulei.

Pas 2: Se taie felii toate ciupercile. Se lasă pe foc până lasă apă. 
Pas 3: Se curăţă dovlecelul, morcovii, ceapa şi usturoiul verde.

Pas 4: Se taie cartofii cubuleţe şi se adaugă peste ciuperci.

Pas 5: Morcovii se taie cubuleţe şi se adaugă şi ei în oală.
Nu se adaugă apă deloc. Totul va fierbe în apa lăsată de ciuperci.


Pas 6: Se adaugă ceapa şi usturoiul verde (tăiate rondele).

Pas 7: Apoi se adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe.

Pas 8: Spre sfârşit se adaugă pastă de roşii, piper alb şi sare.

Pas 9: Apoi vine rândul mărarului. Se mai lasă pe foc pentru aproximativ 20 de minute. Cartoful trebuie să fie bine fiert. 
Se serveşte cald.

Poftă bună!
Back to Top