Chiftele de cartof cu branza si germeni de schinduf



Reţeta chifteluţelor de cartofi e un pic modificată de mine. Am optat pentru coacerea lor la cuptor şi apoi adăugarea unei felii de caşcaval şi a câtorva germeni de schinduf pe fiecare chifteluţă. Se pot servi ca aperitiv atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 1 oră
Porţii: 6





Ingrediente:
- 5-6 cartofi
- 1 legătură mărar
- 50 gr brânză telemea cu verdeaţă
- 1-2 ouă
- 2 linguri făină
- 2-3 linguri pesmet
- piper alb
- 4 felii caşcaval
- germeni de schiduf

Mod de preparare:
Pas 1: Cartofii se spală şi se curăţă de coajă.

Pas 2: Se rad cartofii pe răzătoarea mică. Se lucrează destul de rapid, deoarece cartofii se oxidează repede.
Pas 3: Compoziţia de cartofi raşi se scurge de zeama rezultată. Se adaugă 1ou, 1 lingură de făina, brânza telemea (mărunţită cu degetele) şi mărarul (tocat mărunt).

Pas 4: Mi s-a parut ca nu dispun de o compoziţie destul de legată şi am mai adăugat un ou. Apoi se modelează în palmă chifteluţele de cartof.
Pas 5: Intr-un vas am amestecat făină cu pesmet şi puţin piper alb. Prin această compoziţie am trecut chifteluţele de cartof. 
Pas 6: Se aşează chifteluţele în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
Pas 7: Imediat ce se scot din cuptor se aşează peste fiecare chifteluţă câte o felie subţire de caşcaval şi germeni de schiduf.
Se servesc calde. Daca v-a plăcut, aştept un "like". :o)

Poftă bună!
Back to Top