Reţeta chifteluţelor de cartofi e un pic modificată de mine. Am optat pentru coacerea lor la cuptor şi apoi adăugarea unei felii de caşcaval şi a câtorva germeni de schinduf pe fiecare chifteluţă. Se pot servi ca aperitiv atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 1 oră | |
Porţii: 6 |
Ingrediente: | |
- 5-6 cartofi - 1 legătură mărar - 50 gr brânză telemea cu verdeaţă - 1-2 ouă - 2 linguri făină - 2-3 linguri pesmet - piper alb - 4 felii caşcaval - germeni de schiduf |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Cartofii se spală şi se curăţă de coajă. | |
Pas 2: Se rad cartofii pe răzătoarea mică. Se lucrează destul de rapid, deoarece cartofii se oxidează repede. | |
Pas 3: Compoziţia de cartofi raşi se scurge de zeama rezultată. Se adaugă 1ou, 1 lingură de făina, brânza telemea (mărunţită cu degetele) şi mărarul (tocat mărunt). | |
Pas 4: Mi s-a parut ca nu dispun de o compoziţie destul de legată şi am mai adăugat un ou. Apoi se modelează în palmă chifteluţele de cartof. | |
Pas 5: Intr-un vas am amestecat făină cu pesmet şi puţin piper alb. Prin această compoziţie am trecut chifteluţele de cartof. | |
Pas 6: Se aşează chifteluţele în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute. | |
Pas 7: Imediat ce se scot din cuptor se aşează peste fiecare chifteluţă câte o felie subţire de caşcaval şi germeni de schiduf. | |
Se servesc calde. Daca v-a plăcut, aştept un "like". :o) | |
Poftă bună! |