Chifteluţele de ciuperci cu seminţe de in se pregătesc în aproximativ 2 ore. Nu este dintre cele mai simple reţete pe care le cunosc, având în vedere că se prepară atât pe foc cât şi la cuptor. Se pot servi ca aperitiv atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 2 ore | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 800 gr ciuperci - 3 fire de ceapa verde - 3 fire de usturoi verde - 1 legătură mărar - 1 ou - 50 gr pesmet - 1 lingură pastă de roşii - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se călesc ciupercuţele tăiate cubuleţe în 2-3 linguri de ulei. | |
Pas 2: Se continuă cu tăiatul ciupercuţelor. | |
Pas 3: Se taie mărunt şi ceapa verde şi se adaugă peste ciuperci. | |
Pas 4: Ciupercile vor lăsa ceva apă. Vor sta pe foc până scade apa. La aşa o cantitate, e vorba de aproximativ o oră de fiert. | |
Pas 5: In aşteptarea ingredientului principal, se taie mărarul mărunt şi usturoiul verde rondele. | |
Pas 6: Când ciupercuţele sunt gata, se scurg (se foloseşte o sită) şi se adaugă mărarul, ustoroiul, pasta de roşii, sarea, piperul şi pesmetul. La sfârşit se adaugă şi oul. | |
Pas 7: Se formează chifteluţele în palmă, se dau prin seminţe de in şi se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt. Tava se dă la cuptor, pentru 25 de minute, la 180 grade Celsius. | |
Sunt bune şi calde şi reci. Daca v-a plăcut, vă aştept cu un "like". :o) | |
Poftă bună! |