Snitelul se poate prepara atât din carne de vită cât şi din carne de porc sau pui. Se serveşte cald, simplu sau cu piure de cartofi, sau salată alături. Reţeta este una foarte simplă. | |
15 minute
| |
2 portii
|
Ingrediente: | |
- 300 gr piept de pui - 50 gr făină - 50 gr pesmet - 1 ou - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Pieptul de pui se taie felii. | |
Pas 2: Se foloseşte ciocanul de şniţele şi se bate fiecare felie de pui, pe ambele părţi, până când aceasta îşi reduce grosimea la jumătate. | |
Pas 3: Se bate oul şi se condimentează cu sare şi piper. | |
Pas 4: Puiul se trece pe rând prin făină, ou şi apoi prin pesmet. | |
Pas 5: Se aşează în ulei încins. | |
Pas 6: Se prăjeşte pe ambele părţi, până prinde o culoare rumenie. | |
Pas 7: Apoi se aşează pe şervete de hârtie pentru a absobi excesul de ulei. | |
Se serveşte cald alaturi de salata. Poftă bună! |