Escalop de pui cu tarhon


Escalop de pui cu tarhon este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Pentru cine nu are prea mult timp să gătească, aceasta este o rețetă numai bună.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 400 gr piept de pui
- 50 gr unt
- 30 ml ulei
- 150 ml vin alb
- tarhon
- 50 gr făină
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Pieptul de pui se taie, se bate puţin cu ciocanul de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper alb.

Pas 2: Fiecare bucată de pui se dă prin făină. 
Pas 3: Se pune la încălzit untul, într-o tigaie.

Pas 4: Se adaugă şi uleiul.

Pas 5: Puiul dat prin făină se aşează în untul şi uleiul încins. 
Pas 6: Se prăjeşte pe ambele părţi, pentru aproximativ 2 minute. Nu trebuie să fie complet prăjite.

Pas 7: Se adaugă vinul. 
Pas 8: Se condimentează  cu tarhon.

Pas 9: Se lasă pe foc până scade vinul şi se obţine un sos.  Din când în când se foloseşte o lingură şi se unge puiul cu sos. 

Se serveşte cald.

Poftă bună!
Back to Top