| Escalop de pui cu tarhon este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Pentru cine nu are prea mult timp să gătească, aceasta este o rețetă numai bună. | |
| Timp de preparare: 30 minute | |
| Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
| - 400 gr piept de pui - 50 gr unt - 30 ml ulei - 150 ml vin alb - tarhon - 50 gr făină - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Pieptul de pui se taie, se bate puţin cu ciocanul de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper alb. | |
| Pas 2: Fiecare bucată de pui se dă prin făină. | |
| Pas 3: Se pune la încălzit untul, într-o tigaie. | |
| Pas 4: Se adaugă şi uleiul. | |
| Pas 5: Puiul dat prin făină se aşează în untul şi uleiul încins. | |
| Pas 6: Se prăjeşte pe ambele părţi, pentru aproximativ 2 minute. Nu trebuie să fie complet prăjite. | |
| Pas 7: Se adaugă vinul. | |
| Pas 8: Se condimentează cu tarhon. | |
| Pas 9: Se lasă pe foc până scade vinul şi se obţine un sos. Din când în când se foloseşte o lingură şi se unge puiul cu sos. | |
Se serveşte cald. | |
| Poftă bună! | |