Ficatei lionezi

Ficateii lionezi au constituit alegerea mea (uneori la masa de pranz, alteori chiar la cina) mai multe zile la rand, dupa ce am descoperit ce simplu si ce rapid se pregatesc. Va invit sa ii incercati. Sunt deliciosi. 

Timp de preparare: 50 minute
Porţii: 2

Ingrediente:
- 200 gr ficat de pui
- 5 cepe
- 2 fire de usturoi verde
- 50 ml vin alb
- piper alb
- sare
- 5 linguri de ulei


Mod de preparare:
Pas 1: Ficăţeii de pui se spală bine şi se aşează într-un vas yena. Se adaugă uleiul de floarea soarelui.
Pas 2: Se condimentează cu sare şi piper alb.
Pas 3: Ceapa se taie solzişori şi se adaugă peste ficăţei. Vasul se dă la cuptor pentru 20 de minute la 180 grade Celsius. Apoi se adaugă vinul alb şi usturoiul tăiat rondele. Se mai lasă 15 minute la cuptor.  
Se serveşte cald, alături de cartofi la cuptor cu oregano şi măghiran.
Poftă bună!
Back to Top