Ciulama de ciuperci cu marar




Ciulamaua de ciuperci cu mărar nu poate fi considerată o reţetă complicată. Este într-adevar migăloasă, dar nu grea.  Se poate servi atât la prânz cât şi seara.

35 minute
4 portii





Ingrediente:
- 1 kg ciuperci champignon
- 2 linguri făină
- 300 ml smântână
- 1/2 linguriţă granule de usturoi
- 1 linguriţă mărar uscat
- 2 fire mărar proaspăt
- sare
- ulei


Mod de preparare:
Pas 1: Ciupercile se spală şi se taie felii.

Pas 2: Feliile de ciuperci se dau la călit într-o oală, cu puţin ulei şi 3-4 linguri de apă. Ciupercile vor lăsa multă apă, aşa că apa iniţială este adaugată doar pentru a începe fierberea.
Se adaugă şi granulele de usturoi.
Pas 3: Se pregăteste ciulamaua. Se amestecă ulei cu făină într-o tigaie. Se amestecă bine pentru a nu forma cocoloaşe. :)

Pas 4: Se adaugă smântâna şi puţină apă.

Pas 5: Se condimentează cu mărar uscat şi sare.

Pas 6: Ciupercile se scurg de apă şi se adaugă peste ciulama.
Pas 7: Se lasă pe foc pentru încă 2-3 minute.
Se serveşte cald. Se taie mărunt mărar proaspăt şi se poate adăuga pe deasupra.

Poftă bună!
Back to Top