Budinca de macaroane cu branza



Budinca de macaroane cu brânză mi-a fost sugerată de o prietenă, căreia îi mulţumesc acum pentru idee şi pentru ajutor la cumpărături. :) Budica este un deliciu după o masă copioasă.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 500 gr macaroane
- 300 gr brânză
- 150 gr zahăr
- 50 gr zahăr vanilat
- 2 linguri esenţă de rom
- 50 ml lapte
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se fierb pastele în apă cu sare şi o lingură de ulei.

Pas 2: Se mărunţeşte brânza
Pas 3: Se adaugă zahărul peste brânză.


Pas 4: Apoi se adaugă ouăle...

Pas 5: ... şi apoi esenţa de rom şi zahărul vanilat. 
Pas 6: Când s-au fiert pastele, se scurg de apă ... 
Pas 7: ... şi se amestecă cu această compoziţie de brânză şi ouă (în care eu am mai adăugat şi un pahar de lapte). Se toarnă budinca într-un vas rezistent la căldură (vas yena).

Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 30 de minute. 
Se serveşte atât caldă, cât şi rece.

Poftă bună!
Back to Top