Budinca de macaroane cu brânză mi-a fost sugerată de o prietenă, căreia îi mulţumesc acum pentru idee şi pentru ajutor la cumpărături. :) Budica este un deliciu după o masă copioasă. | |
Timp de preparare: 40 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 500 gr macaroane - 300 gr brânză - 150 gr zahăr - 50 gr zahăr vanilat - 2 linguri esenţă de rom - 50 ml lapte - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se fierb pastele în apă cu sare şi o lingură de ulei. | |
Pas 2: Se mărunţeşte brânza. | |
Pas 3: Se adaugă zahărul peste brânză. | |
Pas 4: Apoi se adaugă ouăle... | |
Pas 5: ... şi apoi esenţa de rom şi zahărul vanilat. | |
Pas 6: Când s-au fiert pastele, se scurg de apă ... | |
Pas 7: ... şi se amestecă cu această compoziţie de brânză şi ouă (în care eu am mai adăugat şi un pahar de lapte). Se toarnă budinca într-un vas rezistent la căldură (vas yena). Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 30 de minute. | |
Se serveşte atât caldă, cât şi rece. | |
Poftă bună! |