Budinca de macaroane cu brânză mi-a fost sugerată de o prietenă, căreia îi mulţumesc acum pentru idee şi pentru ajutor la cumpărături. :) Budica este un deliciu după o masă copioasă. | |
| Timp de preparare: 40 minute | |
| Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
| - 500 gr macaroane - 300 gr brânză - 150 gr zahăr - 50 gr zahăr vanilat - 2 linguri esenţă de rom - 50 ml lapte - sare |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Se fierb pastele în apă cu sare şi o lingură de ulei. | |
| Pas 2: Se mărunţeşte brânza. | |
| Pas 3: Se adaugă zahărul peste brânză. | |
| Pas 4: Apoi se adaugă ouăle... | |
| Pas 5: ... şi apoi esenţa de rom şi zahărul vanilat. | |
| Pas 6: Când s-au fiert pastele, se scurg de apă ... | |
| Pas 7: ... şi se amestecă cu această compoziţie de brânză şi ouă (în care eu am mai adăugat şi un pahar de lapte). Se toarnă budinca într-un vas rezistent la căldură (vas yena). Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 30 de minute. | |
| Se serveşte atât caldă, cât şi rece. | |
| Poftă bună! | |