Budinca de macaroane cu branza



Budinca de macaroane cu brânză mi-a fost sugerată de o prietenă, căreia îi mulţumesc acum pentru idee şi pentru ajutor la cumpărături. :) Budica este un deliciu după o masă copioasă.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 500 gr macaroane
- 300 gr brânză
- 150 gr zahăr
- 50 gr zahăr vanilat
- 2 linguri esenţă de rom
- 50 ml lapte
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se fierb pastele în apă cu sare şi o lingură de ulei.

Pas 2: Se mărunţeşte brânza
Pas 3: Se adaugă zahărul peste brânză.


Pas 4: Apoi se adaugă ouăle...

Pas 5: ... şi apoi esenţa de rom şi zahărul vanilat. 
Pas 6: Când s-au fiert pastele, se scurg de apă ... 
Pas 7: ... şi se amestecă cu această compoziţie de brânză şi ouă (în care eu am mai adăugat şi un pahar de lapte). Se toarnă budinca într-un vas rezistent la căldură (vas yena).

Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 30 de minute. 
Se serveşte atât caldă, cât şi rece.

Poftă bună!

Advertisement

Back to Top