Tocanita de legume la cuptor


Ca si Ratatoille, tocanita de legume e o varianta reusita cand vine vorba de combinarea legumelor principale intr-o mancare. Merita incercat!

Timp de preparare: 2h
Porţii: 6


Ingrediente:
- 4-5 cartofi noi
- 1 vânătă
- 1 zucchini
- 3 roşii
- 1/2 ardei roşu
- 1/2 ardei galben
- 3 cepe
- 5 linguriţe ulei
- 2 linguri sos de tomate
- 1 linguriţă coriandru
- 2 frunze de dafin
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Cartofii noi şi ceapa se curăţă şi se taie în sferturi. Se aşează într-un vas yena, uns cu ulei.

Pas 2: Zucchini de spală şi se taie cuburi.

Pas 3: Se adaugă apoi ardeiul roşu şi ardeiul galben (tăiat cubuleţe).


Pas 4: Vânăta se curaţă de coajă şi se taie şi ea în cuburi.
Pas 5: Se condimenteză cu sare, foi de dafin, puţin piper alb şi coriandru.

Pas 6: Se continuă cu un nou strat de cartofi, zucchini, ceapă, ardei şi vinete. La sfârşit, se adaugă roşiile tăiate felii, coriandru şi sare.  Se adaugă sos de tomate şi o cană cu apă peste toate ingredientele. Se dă la cuptor pentru 1 oră şi 10 minute la 200 grade Celsius.

Se serveşte cald.
Poftă bună!
Back to Top