Ratatouille


Cand vine vorba de a pune impreuna vinetele, dovleceii, ardeii grasi, ceapa si rosiile, ratatoille este prima mea alegere. Modul de preparare e simplu. Timpul de asteptare e mare, dar merita.

Timp de preparare: 1h 20 minute
Porţii: 6



Ingrediente:
- 2 vinete
- 2-3 zucchini / dovlecei
- 2 cepe roşii
- 3 roşii
- 2 ardei roşii
- pătrunjel
- o foaie de dafin
- 6 linguri de ulei
- 400 gr roşii întregi în suc de roşii
- 4 căţei de usturoi
- piper alb
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 2 linguri verdeţuri a la Provence
- sare


Mod de preparare:
Pas 1: Ceapa roşie se taie mărunt şi se căleşte în 2-3 linguri de ulei.
Pas 2: Se adaugă roşiile tăiate mărunt şi sucul de roşii.

Pas 3: Se condimentează cu nucşoară, sare, usturoi şi foaie de dafin.
Pas 4: Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt.

Pas 5: Zucchini se taie rondele şi se condimentează cu sare, piper alb şi verdeturi a la Provence.
Pas 6: Vinetele se taie şi ele rondele şi primesc acelaşi "tratament cosmetic" ca zucchini sau dovleceii.

Pas 7: Intr-un vas yena se adaugă 3-4 linguri de ulei şi apoi se aşează legumele: o rondea de vânătă, o rondea de zucchini, ardei roşu...
Pas 8: ... şi tot aşa până se umple vasul.
Pas 9: Se toarnă sosul preparat la pasul 4 peste legume.
Pas 10: Apoi se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră, la 200 grade Celsius. După primele 20 de minute, se înlătură folia.

Se serveşte cald.
Poftă bună!

Back to Top