Somon cu portocală si piure de broccoli


Somonul preparat în acest mod l-am văzut într-un restaurant din Bucuresti şi mi-am zis pe loc "Trebuie să încerc şi eu să fac aşa preparat!". Alăturarea somonului cu portocala şi piureul de broccoli este fantastică.

Timp de preparare: 35 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 250gr somon
- 1 portocală
- 1 broccoli
- 2-3 roşii Cherry 
- 3 linguri de smântână
- 30 gr unt
- zeama de la 1/2 lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- sare


Mod de preparare:
Pas 1: Rodelele de somon se aşează într-un vas de yena, uns cu ulei de măsline.  Se condimentează cu sare.
Pas 2: Se stropeşte cu zeama de la jumătate de lămâie şi se adaugă câte 3 felii de portocală pe fiecare bucată de somon. Se dă la cuptor pentru 25 de minute la 220 grade Celsius.
Pas 3: Broccoli se desface în bucheţele şi se lasă în apă rece pentru 2-3 minute.
Pas 4: Bucheţelele de broccoli se fierb în apă cu sare (cu partea verde în sus).
Pas 5: Se taie mărunt bucăţile fierte de broccoli, se adaugă untul, smântâna şi puţină sare. Se foloseşte blender-ul pentru a obţine piure-ul de broccoli.

Somonul cu portocală se serveşte cald, alături de piure-ul de broccoli şi o roşie Cherry (uşor fiartă).

Poftă bună!
Back to Top