Somonul preparat în acest mod l-am văzut într-un restaurant din Bucuresti şi mi-am zis pe loc "Trebuie să încerc şi eu să fac aşa preparat!". Alăturarea somonului cu portocala şi piureul de broccoli este fantastică. | |
Timp de preparare: 35 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 250gr somon - 1 portocală - 1 broccoli - 2-3 roşii Cherry - 3 linguri de smântână - 30 gr unt - zeama de la 1/2 lămâie - 2 linguri ulei de măsline - sare |
|
Mod de preparare: | |
|
Pas 1: Rodelele de somon se aşează într-un vas de yena, uns cu ulei de măsline. Se condimentează cu sare. |
Pas 2: Se stropeşte cu zeama de la jumătate de lămâie şi se adaugă câte 3 felii de portocală pe fiecare bucată de somon. Se dă la cuptor pentru 25 de minute la 220 grade Celsius. | |
|
Pas 3: Broccoli se desface în bucheţele şi se lasă în apă rece pentru 2-3 minute. |
|
Pas 4: Bucheţelele de broccoli se fierb în apă cu sare (cu partea verde în sus). |
Pas 5: Se taie mărunt bucăţile fierte de broccoli, se adaugă untul, smântâna şi puţină sare. Se foloseşte blender-ul pentru a obţine piure-ul de broccoli. | |
|
Somonul cu portocală se serveşte cald, alături de piure-ul de broccoli şi o roşie Cherry (uşor fiartă). |
Poftă bună! |