Saratele


Sărăţelele sunt foarte potrivite ca aperitiv înainte de o masă principală sau pentru o seară în compania familiei sau a prietenilor dragi, la vizionarea unui film.
Timp de preparare: 2h 30 minute
Porţii: 12



Ingrediente:
- 500 gr brânză telemea
- 500 gr făină
- 500 gr margarină
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- seminţe de chimen


Mod de preparare:
Pas 1: Făina se aşează într-un bol încăpător. Se adaugă praful de copt. 
Pas 2: Apoi se adaugă margarina (tăiată bucăţi).
Pas 3: Brânza telemea se rade sau se frământă cu degetele şi se adaugă şi ea în bol.
Pas 4: Compoziţia se amestecă bine, până devine omogenă.  Se înveleşte cu o folie de plastic şi se dă pentru o oră la frigider.  Apoi se întinde foaie pe masa de lucru (tapetată cu făină).  
Pas 5: Sărăţelele se taie fie cu o formă ondulată, fie cu un cuţit şi se aşează într-o tavă (în care s-a aşezat hârtie de copt).
Pas 6: Sărăţelele se ung apoi cu ou şi se presară peste ele, seminţe de chimen.  Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 160 grade Celsius sau până capătă o culoare arămie.
Poftă bună!
Back to Top