Sărăţelele sunt foarte potrivite ca aperitiv înainte de o masă principală sau pentru o seară în compania familiei sau a prietenilor dragi, la vizionarea unui film. | |
Timp de preparare: 2h 30 minute | |
Porţii: 12 |
Ingrediente: | |
- 500 gr brânză telemea - 500 gr făină - 500 gr margarină - 1 ou - 1 plic praf de copt - seminţe de chimen |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Făina se aşează într-un bol încăpător. Se adaugă praful de copt. | |
Pas 2: Apoi se adaugă margarina (tăiată bucăţi). | |
Pas 3: Brânza telemea se rade sau se frământă cu degetele şi se adaugă şi ea în bol. | |
Pas 4: Compoziţia se amestecă bine, până devine omogenă. Se înveleşte cu o folie de plastic şi se dă pentru o oră la frigider. Apoi se întinde foaie pe masa de lucru (tapetată cu făină). | |
Pas 5: Sărăţelele se taie fie cu o formă ondulată, fie cu un cuţit şi se aşează într-o tavă (în care s-a aşezat hârtie de copt). | |
Pas 6: Sărăţelele se ung apoi cu ou şi se presară peste ele, seminţe de chimen. Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 160 grade Celsius sau până capătă o culoare arămie. | |
Poftă bună! |