Cartofii noi la cuptor constituie o foarte buna garnitura dar pot fi consumati si ca mancare de sine statatoare, asa cum am facut eu. Iata cum am ales sa-i pregatesc azi. Timp de preparare: 1h | |
Porţii: 4 | |
Ingrediente: | |
- 1 kg cartofi noi - 30 ml ulei de floarea soarelui - oregano - măghiran - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Cartofii noi se spală, se curaţă de coajă şi se taie în jumătăţi (daca sunt mici) sau în sferturi (daca sunt mai măricei). | |
Pas 2: Apoi se aşează într-un vas de yena, uns bine cu ulei. | |
Pas 3: Se condimentează cu sare, piper alb, măghiran şi oregano. Se adaugă o cană de apă şi se dă la cuptor pentru 45 de minute la 200 grade Celsius. | |
Se serveşte cald. Se pot servi cu ciocănele de pui la cuptor şi cu o salată iceberg alături. | |
Poftă bună! |