Somon la cuptor cu marar si rosie


Somonul la cuptor cu mărar şi roşie face parte din acelaşi set de reţete cu somon ca şi somonul cu lămâie , somonul în vin alb cu ierburi de Provence sau somonul cu portocală şi este una din reţetele mele preferate.
Se poate servi alături de o salată cu mozzarella, roşii şi rucola.

Timp de preparare: 35 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 500 gr somon
- 1/2 lămâie
- 1 roşie
- 1 lămâie
- 2-3 fire mărar proaspăt
- 2 linguri ulei
- 40 gr unt sărat
- 1/2 linguriţă granule usturoi
- sare



Mod de preparare:
Pas 1: Somonul se aşează într-un vas de rezistent la căldură (vas yena), uns cu ulei.
Pas 2: Se condimentează cu sare şi granule de usturoi.
Pas 3: Se stropeşte din belsug cu suc de lămâie.
Pas 4: Se adaugă mărar tocat mărunt, pe fiecare bucată de somon.
Pas 5: Se adaugă apoi, pe fiecare medalion, câte o bucăţică de unt sărat...
Pas 6: ... şi câte o felie de roşie. Se dă la cuptor pentru 35 de minute la 200 grade Celsius.
Se serveşte cald. Recomand o salată cu mozzarela, roşii şi rucola, alături.

Poftă bună!
Back to Top