Somonul la cuptor cu mărar şi roşie face parte din acelaşi set de reţete cu somon ca şi somonul cu lămâie , somonul în vin alb cu ierburi de Provence sau somonul cu portocală şi este una din reţetele mele preferate. Se poate servi alături de o salată cu mozzarella, roşii şi rucola. | |
Timp de preparare: 35 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 500 gr somon - 1/2 lămâie - 1 roşie - 1 lămâie - 2-3 fire mărar proaspăt - 2 linguri ulei - 40 gr unt sărat - 1/2 linguriţă granule usturoi - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Somonul se aşează într-un vas de rezistent la căldură (vas yena), uns cu ulei. | |
Pas 2: Se condimentează cu sare şi granule de usturoi. | |
Pas 3: Se stropeşte din belsug cu suc de lămâie. | |
Pas 4: Se adaugă mărar tocat mărunt, pe fiecare bucată de somon. | |
Pas 5: Se adaugă apoi, pe fiecare medalion, câte o bucăţică de unt sărat... | |
Pas 6: ... şi câte o felie de roşie. Se dă la cuptor pentru 35 de minute la 200 grade Celsius. | |
Se serveşte cald. Recomand o salată cu mozzarela, roşii şi rucola, alături. | |
Poftă bună! |