Creveti in sos de vin alb



Reţeta creveţilor în sos de vin alb nu este deloc grea dar este foarte migăloasă, dacă aveţi la dispozitie creveţi întregi. Recomand cumpărarea creveţilor gata decorticaţi şi curăţaţi.
Se pot servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 300 gr creveţi
- 1/2 ceapă
- 1 roşie medie
- 1 pahar de vin alb
- 1/2 linguriţă mărar tocat
- 3 măsline verzi
- 2 linguriţe de unt sărat
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se curăţă creveţii.

Pas 2: Se încălzeşte untul şi se adaugă 2 căţei de usturoi, tăiaţi în jumătăţi. Când au căpătat o culoare uşor arămie de înlătură din unt. Nu se aruncă. Se vor adăuga la sfârşit.
Pas 3: Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi măslinele. Se adaugă şi uleiul de măsline.


Pas 4: Se taie roşia felii şi se adaugă în tigaie. Se condimentează cu puţina sare.
Pas 5: Se adaugă vinul alb.
Pas 6: Creveţii se adaugă în sosul de vin. 
Pas 7: Usturoiul prăjit în unt sărat (pas 1) se adaugă la sfârşit.  
Pas 8: Se presară mărar tocat mărunt. 
Preparatul se serveşte cald.

Poftă bună!
Back to Top