Pui cu prune



Pui cu prune?!? Combinaţia pare una nepotrivită dar nu este aşa. O recomand când aveţi carne de pui (piept de pui sau pulpe de pui) şi evident... prune. Combinaţia de sărat - dulce-acrişor şi un pic de iute e deosebită.
Se pot servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 55 minute
Porţii: 6





Ingrediente:
- 1 kg pulpe de pui
- 10 prune
- 1 ceapă
- 40 ml apă
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei

Mod de preparare:
Pas 1: Se taie ceapa în bucăţi mărişoare.

Pas 2: Se adaugă prunele curăţate de sâmburi.
Pas 3: Se adaugă apa.

Pas 4: Se ung pulpele de pui cu sos de soia şi se lasă la staţionat pentru 10 de minute.
Pas 5: Se aşeaza pulpele peste prune. Se dau la cuptor pentru 40 de minute, la 220 grade Celsius.
Preparatul se serveşte cald.

Poftă bună!
Back to Top