Pui cu prune?!? Combinaţia pare una nepotrivită dar nu este aşa. O recomand când aveţi carne de pui (piept de pui sau pulpe de pui) şi evident... prune. Combinaţia de sărat - dulce-acrişor şi un pic de iute e deosebită. Se pot servi atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 55 minute | |
Porţii: 6 |
Ingrediente: | |
- 1 kg pulpe de pui - 10 prune - 1 ceapă - 40 ml apă - 3 linguri sos de soia - 2 linguri ulei |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se taie ceapa în bucăţi mărişoare. | |
Pas 2: Se adaugă prunele curăţate de sâmburi. | |
Pas 3: Se adaugă apa. | |
Pas 4: Se ung pulpele de pui cu sos de soia şi se lasă la staţionat pentru 10 de minute. | |
Pas 5: Se aşeaza pulpele peste prune. Se dau la cuptor pentru 40 de minute, la 220 grade Celsius. | |
Preparatul se serveşte cald. | |
Poftă bună! |