Choux a la creme (eclere cu frisca)



Reţeta choux à la crème este una destul de complexă. Recomand pregătirea lor doar dacă există suficient timp la dispoziţie şi invitaţii nu ajung într-o oră.
Se pot servi ca desert atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 2 ore
Porţii: 10





Ingrediente:
- 250 ml apă
- 130 gr făină 
- 80 ml ulei
- 3-4 ouă
- un vârf de cuţit de sare
- frişcă lichidă instant
- cremă de vanilie instant

Mod de preparare:
Pas 1: Se toarnă într-o oală apa şi uleiul. Se dă la foc mic. Când a dat în primul clocot se ia de pe foc.

Pas 2: Se adaugă toată făina dintr-o dată.
Pas 3: Se amestecă bine şi se lasă la răcit.

Pas 4: Se pregăteşte frişca.
Pas 5: Se pregăteşte crema de vanilie. Se poate folosi şi budincă de vanilie.
Pas 6: Când s-a răcit compoziţia de făină se începe încorporarea fiecarui ou, rând pe rând.

Pas 7: Compoziţia trebuie să fie nici prea tare, nici prea moale. Eu am considerat că mai e nevoie de un ou.

Pas 8: Se formează cu aparatul de ornat sau direct cu lingura, mici gogoşele. Tava se dă la cuptor, la 200 grade Celsius pentru 20-25 de minute. Recomandat e să nu se deschidă uşa cuptorului în primele 10-15 minute.
Pas 9: Se lasă să se răcească. Apoi se taie capacul şi se umplu cu o lingură de cremă de vanilie şi una de frişcă.
Sunt bune reci.

Poftă bună!
Back to Top