Reţeta choux à la crème este una destul de complexă. Recomand pregătirea lor doar dacă există suficient timp la dispoziţie şi invitaţii nu ajung într-o oră. Se pot servi ca desert atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 2 ore | |
Porţii: 10 |
Ingrediente: | |
- 250 ml apă - 130 gr făină - 80 ml ulei - 3-4 ouă - un vârf de cuţit de sare - frişcă lichidă instant - cremă de vanilie instant |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se toarnă într-o oală apa şi uleiul. Se dă la foc mic. Când a dat în primul clocot se ia de pe foc. | |
Pas 2: Se adaugă toată făina dintr-o dată. | |
Pas 3: Se amestecă bine şi se lasă la răcit. | |
Pas 4: Se pregăteşte frişca. | |
Pas 5: Se pregăteşte crema de vanilie. Se poate folosi şi budincă de vanilie. | |
Pas 6: Când s-a răcit compoziţia de făină se începe încorporarea fiecarui ou, rând pe rând. | |
Pas 7: Compoziţia trebuie să fie nici prea tare, nici prea moale. Eu am considerat că mai e nevoie de un ou. | |
Pas 8: Se formează cu aparatul de ornat sau direct cu lingura, mici gogoşele. Tava se dă la cuptor, la 200 grade Celsius pentru 20-25 de minute. Recomandat e să nu se deschidă uşa cuptorului în primele 10-15 minute. | |
Pas 9: Se lasă să se răcească. Apoi se taie capacul şi se umplu cu o lingură de cremă de vanilie şi una de frişcă. | |
Sunt bune reci. | |
Poftă bună! |