Pulpe de pui si cartofi aromati la cuptor



Cum din ianuarie (de când am început sa scriu pe acest blog culinar) până în prezent nu am preparat 2 mâncăruri identice, azi m-am gândit: ce pot să pregătesc (nou şi simplu) din câteva alimente de bază (carne de pui, cartofi, ceapă) şi o mână de condimente?
Iată: pulpe de pui şi cartofi aromaţi la cuptor.
Cantităţile pot varia în funcţie de gusturile fiecăruia. 
Se pot servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 1h 20minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 3 cartofi
- 1 ceapă
- 150 ml apă
- 2 linguri ulei
- 1/4 linguriţă cimbru
- 1/4 linguriţă rozmarin
- 1/4 linguriţă oregano
- 2 foi de dafin
- piper alb
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se condimentează pulpele de pui cu cimbru, rozmarin, oregano, sare şi piper alb.

Pas 2: Se taie ceapa solzişori.
Pas 3: Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se adaugă peste ceapă.

Pas 4:  Se aşeaza pulpele peste prune. Se adaugă apa, uleiul şi frunzele de dafin. Se dau la cuptor pentru 1h 20 minute, la 220 grade Celsius.
Preparatul se serveşte cald.

Poftă bună!
Back to Top