Cum din ianuarie (de când am început sa scriu pe acest blog culinar) până în prezent nu am preparat 2 mâncăruri identice, azi m-am gândit: ce pot să pregătesc (nou şi simplu) din câteva alimente de bază (carne de pui, cartofi, ceapă) şi o mână de condimente? Iată: pulpe de pui şi cartofi aromaţi la cuptor. Cantităţile pot varia în funcţie de gusturile fiecăruia. Se pot servi atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 1h 20minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 4 pulpe de pui - 3 cartofi - 1 ceapă - 150 ml apă - 2 linguri ulei - 1/4 linguriţă cimbru - 1/4 linguriţă rozmarin - 1/4 linguriţă oregano - 2 foi de dafin - piper alb - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se condimentează pulpele de pui cu cimbru, rozmarin, oregano, sare şi piper alb. | |
Pas 2: Se taie ceapa solzişori. | |
Pas 3: Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se adaugă peste ceapă. | |
Pas 4: Se aşeaza pulpele peste prune. Se adaugă apa, uleiul şi frunzele de dafin. Se dau la cuptor pentru 1h 20 minute, la 220 grade Celsius. | |
Preparatul se serveşte cald. | |
Poftă bună! |