Vinete umplute cu rosii si ceapa



Am redescoperit cât de bune sunt vinetele după o excursie în Turcia. Acolo am primit cadou o carte de bucate cu reţete turceşti şi azi nu m-am putut abţine şi am zis să încerc o reţetă. Mai ales ca ingredientele necesare erau aşa la îndemână. Reţeta se distinge prin cantitatea mare de ulei de măsline folosită. Vinetele umplute se pot servi ca fel principal la prânz.
Timp de preparare: 1h 15minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 2 vinete mici
- 1 ceapă
- 1 lingură mărar uscat
- 50 gr roşii în pastă
- 1 ligură de zahăr
- 1/3 pahar ulei de măsline
- 1/2 pahar de apă
- 1/2 linguriţă granule de usturoi
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Vinetele de cojesc în dungi. :)

Pas 2: Se taie partea de sus ca în imagine. Se aşează într-un bol încăpător. Se adaugă 2 pahare de apă şi sare şi se lasă aşa pentru 30 de minute.
Pas 3: Se căleşte ceapa tăiată mărunt cu 2 linguri de ulei de măsline.

Pas 4: Se adaugă roşiile şi pasta de roşii, zahărul, sare şi mărar (se poate folosi de asemenea pătrunjel).
Pas 5: Se fac mici buzunăraşe în fiecare vânătă.

Pas 6: Se adaugă compoziţia de ceapă şi roşii, apoi apa şi uleiul de măsline. Se dau la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 45 de minute.



Se servesc reci.


Poftă bună!

Back to Top