Am redescoperit cât de bune sunt vinetele după o excursie în Turcia. Acolo am primit cadou o carte de bucate cu reţete turceşti şi azi nu m-am putut abţine şi am zis să încerc o reţetă. Mai ales ca ingredientele necesare erau aşa la îndemână. Reţeta se distinge prin cantitatea mare de ulei de măsline folosită. Vinetele umplute se pot servi ca fel principal la prânz. | |
Timp de preparare: 1h 15minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 2 vinete mici - 1 ceapă - 1 lingură mărar uscat - 50 gr roşii în pastă - 1 ligură de zahăr - 1/3 pahar ulei de măsline - 1/2 pahar de apă - 1/2 linguriţă granule de usturoi - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Vinetele de cojesc în dungi. :) | |
Pas 2: Se taie partea de sus ca în imagine. Se aşează într-un bol încăpător. Se adaugă 2 pahare de apă şi sare şi se lasă aşa pentru 30 de minute. | |
Pas 3: Se căleşte ceapa tăiată mărunt cu 2 linguri de ulei de măsline. | |
Pas 4: Se adaugă roşiile şi pasta de roşii, zahărul, sare şi mărar (se poate folosi de asemenea pătrunjel). | |
Pas 5: Se fac mici buzunăraşe în fiecare vânătă. | |
Pas 6: Se adaugă compoziţia de ceapă şi roşii, apoi apa şi uleiul de măsline. Se dau la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 45 de minute. | |
Se servesc reci. Poftă bună! |