Prajitura cu capsuni


Reţeta prăjiturii este una foarte simplă. Dacă se întamplă să aveţi o mână de căpşuni şi vreţi ceva dulce, bun şi rapid de executat, recomand acestă reţetă. Se pudrează bine cu zahăr pudră vanilat. 

Timp de preparare: 35 minute
Porţii: 4






Ingrediente:
- 300 gr căpşuni
- 4 ouă
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri de zahăr vanilat
- 1 lingură esenţă de rom
- 1/2 lingurită de praf de copt
- zeamă de lămâie
- un praf de sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.

Pas 2: Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahăr, până se formează ca o spumă. 
Pas 3: Se adaugă zahărul vanilat şi esenţa de rom.

Pas 4: Se adaugă apoi făina.
Pas 5: Praful de copt se stinge cu puţină zeamă de lămâie şi se adaugă apoi şi el. 
Pas 6: Spuma de albuşuri de încorporează în compoziţia de făină. Se amestecă uşor, de jos în sus.
Pas 7: Apoi se toarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pas 8: Căpşunile, se spală şi se taie în patru.
Pas 9: Apoi se aşează pe deasupra aluatului, fără a le apăsa. Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 25 de minute, sau până prinde o culoare rumenie. 
Se pudrează bine cu zahăr vanilat pudră.

Poftă bună!
Back to Top