Ingrediente: | |
| - 300 gr căpşuni - 4 ouă - 4 linguri de făină - 4 linguri de zahăr - 2 linguri de zahăr vanilat - 1 lingură esenţă de rom - 1/2 lingurită de praf de copt - zeamă de lămâie - un praf de sare |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. | |
| Pas 2: Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahăr, până se formează ca o spumă. | |
| Pas 3: Se adaugă zahărul vanilat şi esenţa de rom. | |
| Pas 4: Se adaugă apoi făina. | |
| Pas 5: Praful de copt se stinge cu puţină zeamă de lămâie şi se adaugă apoi şi el. | |
| Pas 6: Spuma de albuşuri de încorporează în compoziţia de făină. Se amestecă uşor, de jos în sus. | |
| Pas 7: Apoi se toarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. | |
| Pas 8: Căpşunile, se spală şi se taie în patru. | |
| Pas 9: Apoi se aşează pe deasupra aluatului, fără a le apăsa. Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 25 de minute, sau până prinde o culoare rumenie. | |
| Se pudrează bine cu zahăr vanilat pudră. | |
| Poftă bună! | |