Paste carbonara



Pentru ca in bucătărie nu exista limite si pentru ca nu imi place sa urmez reţete stricte si merg mai mult pe instinct, m-am gândit sa pregătesc nişte paste carbonara in stilul meu. Rezultatul ... s-au terminat in mai puţin de 10 minute.
Se pot servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 4




Ingrediente:
- o mana de spaghete
- 50gr caşcaval
- 3 felii generoase de bacon
- 7-8 felii sunca presată
- 2 linguri ulei de măsline
- 30 gr unt sărat
- 1 ou
- 2 linguri brânză ricotta
- 2-3 linguri smântână
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Pastele se pun la fiert, cu puţină sare şi o lingură de ulei de măsline. 
Pas 2: Se călesc bucăţelele de bacon cu unt sărat. 
Pas 3: Se adaugă usturoi tăiat mărunt.

Pas 4: Se taie mărunt şunca presată şi se adaugă peste bacon şi usturoi.  
Pas 5: Se adaugă smântâna şi brânza ricotta. Se condimentează cu sare şi piper alb. 
Pas 6: Se rade caşcaval pe deasupra. 
Pas 7: Paste se scurg de apă.
Pas 8: Apoi se adaugă 2-3 bucăţele de unt sărat, o lingură de ulei de măsline şi oul bătut, ca pentru omletă.  Se amestecă, apoi se stinge focul.

Pas 9: Se adaugă apoi compoziţia de bacon, şuncă presată şi smântână. Asta-i tot! Pastele sunt gata.
Pastele carbonara se servesc calde.

Poftă bună!
Back to Top