Pentru ca in bucătărie nu exista limite si pentru ca nu imi place sa urmez reţete stricte si merg mai mult pe instinct, m-am gândit sa pregătesc nişte paste carbonara in stilul meu. Rezultatul ... s-au terminat in mai puţin de 10 minute. Se pot servi atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 15 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- o mana de spaghete - 50gr caşcaval - 3 felii generoase de bacon - 7-8 felii sunca presată - 2 linguri ulei de măsline - 30 gr unt sărat - 1 ou - 2 linguri brânză ricotta - 2-3 linguri smântână - 1 căţel de usturoi - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Pastele se pun la fiert, cu puţină sare şi o lingură de ulei de măsline. | |
Pas 2: Se călesc bucăţelele de bacon cu unt sărat. | |
Pas 3: Se adaugă usturoi tăiat mărunt. | |
Pas 4: Se taie mărunt şunca presată şi se adaugă peste bacon şi usturoi. | |
Pas 5: Se adaugă smântâna şi brânza ricotta. Se condimentează cu sare şi piper alb. | |
Pas 6: Se rade caşcaval pe deasupra. | |
Pas 7: Paste se scurg de apă. | |
Pas 8: Apoi se adaugă 2-3 bucăţele de unt sărat, o lingură de ulei de măsline şi oul bătut, ca pentru omletă. Se amestecă, apoi se stinge focul. | |
Pas 9: Se adaugă apoi compoziţia de bacon, şuncă presată şi smântână. Asta-i tot! Pastele sunt gata. | |
Pastele carbonara se servesc calde. | |
Poftă bună! |