Reţeta clătitelor cu ciuperci este una de complexitate medie. Dar orice efort, orice minut merită folosit pentru că ce rezultă e într-adevar de-li-cios. Se pot servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 40 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 12-13 ciuperci medii - 1 linguri de unt sărat - 1 lingură mărar tocat - 2 linguri brânză ricotta - 3 linguri smântână - 7-8 felii şuncă presată - 1 ou - 200 ml lapte - 100 gr făină - 1 căţel de usturoi - 1/2 linguriţă de bicarbonat - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Ciupercile (inclusiv codiţele) se taie cubuleţe. | |
Pas 2: Se călesc ciupercile cu o lingură de unt sărat. Eu am adăugat şi un căţel de usturoi, tăiat mărunt. | |
Pas 3: Se taie mărunt şunca presată şi se căleşte cu lingură de unt. | |
Pas 4: Se adaugă smântâna, brânza ricotta şi mărarul tăiat mărunt. | |
Pas 5: Se adaugă apoi ciupercile călite în unt. | |
Pas 6: Compoziţia de ciuperci se lasă într-un bol şi se trece la pregătirea clătitelor. | |
Pas 7: Gălbenuşul, untul, puţină sare şi bicarbonatul (stins în apă) se amestecă într-un bol. | |
Pas 8: Se bate albuşul spumă (cu puţină sare). | |
Pas 9: Se amestecă spuma de albuş cu galbenuşul cu unt. | |
Pas 10: Se adaugă apoi, alternativ, lapte şi făină. | |
Pas 11: Compoziţia pentru clătite se lasă la staţionat pentru 2-3 minute. Apoi se toarnă câte un polonic în tigaia dată cu puţin ulei încins. | |
Pas 12: Când clătitele sunt gata, se aşează pe fiecare, câte o lingură generoasă din compoziţia de ciuperci. Se pot rula, sau se pot împacheta (cum am făcut eu). | |
Se servesc calde. Am adăugat desupra o bucăţică de unt sărat, bucăţele mărunte de şuncă presată, o linguriţă de smântână şi puţin mărar. | |
Poftă bună! |