Clatite cu ciuperci



Reţeta clătitelor cu ciuperci este una de complexitate medie. Dar orice efort, orice minut merită folosit pentru că  ce rezultă e într-adevar de-li-cios.
Se pot servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 12-13 ciuperci medii
- 1 linguri de unt sărat
- 1 lingură mărar tocat
- 2 linguri brânză ricotta
- 3 linguri smântână
- 7-8 felii şuncă presată
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 100 gr făină
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă de bicarbonat
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Ciupercile (inclusiv codiţele) se taie cubuleţe. 
Pas 2: Se călesc ciupercile cu o lingură de unt sărat. Eu am adăugat şi un căţel de usturoi, tăiat mărunt. 
Pas 3: Se taie mărunt şunca presată şi se căleşte cu lingură de unt.

Pas 4: Se adaugă smântâna, brânza ricotta şi mărarul tăiat mărunt. 
Pas 5: Se adaugă apoi ciupercile călite în unt. 
Pas 6: Compoziţia de ciuperci se lasă într-un bol şi se trece la pregătirea clătitelor. 
Pas 7: Gălbenuşul, untul, puţină sare şi bicarbonatul (stins în apă) se amestecă într-un bol. 
Pas 8: Se bate albuşul spumă (cu puţină sare).
Pas 9: Se amestecă spuma de albuş cu galbenuşul cu unt. 
Pas 10: Se adaugă apoi, alternativ, lapte şi făină. 
Pas 11: Compoziţia pentru clătite se lasă la staţionat pentru 2-3 minute. Apoi se toarnă câte un polonic în tigaia dată cu puţin ulei încins.
Pas 12: Când clătitele sunt gata, se aşează pe fiecare, câte o lingură generoasă din compoziţia de ciuperci. Se pot rula, sau se pot împacheta (cum am făcut eu). 
Se servesc calde. Am adăugat desupra o bucăţică de unt sărat, bucăţele mărunte de şuncă presată, o linguriţă de smântână şi puţin mărar.

Poftă bună!
Back to Top