Papanasi fierti


Reţeta papanaşilor fierţi este una foarte simplă. Imi amintesc cu drag când îi prepara mama şi nu mă săturam niciodată. Se pot servi ca desert la prânz.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 6





Ingrediente:
- 450 gr brânză de vaci
- 50 gr brânză telemea
- 4 linguri de griş
- 2 linguri de făină
- 30 gr unt
- 3 ouă
- 2 linguri zahăr tos
- 2 linguri zahăr pudră vanilat
- 6 linguri de smântână
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se amesteca brânza (dulce şi cea sărată) cu gălbenuşurile de ou, grişul şi sare.

Pas 2: Se bat albuşurile spumă (cu puţină sare).
Pas 3: Compoziţia de brânză se amestecă uşor (de jos în sus) cu spuma de albuşuri.

Pas 4: Se adaugă 2 linguri de făină. 
Pas 5: Folosind 2 linguri se trece câte o parte de compoziţie de papanaşi de pe una pe alta. Apoi se lasă în apă fierbinte. Se fierb la foc mic pentru 5 minute. 
Pas 6: Se foloseşte spumiera pentru a ridica papanaşii unul câte unul, din oală.
Pas 7: Se aşează pe un platou şi se adaugă bucăţele de unt peste papanaşii încă fierbinţi.
Se adaugă zahăr tos şi vanilat şi o lingură de smântână pe deasupra. Se servesc calzi.

Poftă bună!
Back to Top