| Reţeta papanaşilor fierţi este una foarte simplă. Imi amintesc cu drag când îi prepara mama şi nu mă săturam niciodată. Se pot servi ca desert la prânz. | |
| Timp de preparare: 30 minute | |
| Porţii: 6 |
Ingrediente: | |
| - 450 gr brânză de vaci - 50 gr brânză telemea - 4 linguri de griş - 2 linguri de făină - 30 gr unt - 3 ouă - 2 linguri zahăr tos - 2 linguri zahăr pudră vanilat - 6 linguri de smântână - sare |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Se amesteca brânza (dulce şi cea sărată) cu gălbenuşurile de ou, grişul şi sare. | |
| Pas 2: Se bat albuşurile spumă (cu puţină sare). | |
| Pas 3: Compoziţia de brânză se amestecă uşor (de jos în sus) cu spuma de albuşuri. | |
| Pas 4: Se adaugă 2 linguri de făină. | |
| Pas 5: Folosind 2 linguri se trece câte o parte de compoziţie de papanaşi de pe una pe alta. Apoi se lasă în apă fierbinte. Se fierb la foc mic pentru 5 minute. | |
| Pas 6: Se foloseşte spumiera pentru a ridica papanaşii unul câte unul, din oală. | |
| Pas 7: Se aşează pe un platou şi se adaugă bucăţele de unt peste papanaşii încă fierbinţi. | |
| Se adaugă zahăr tos şi vanilat şi o lingură de smântână pe deasupra. Se servesc calzi. | |
| Poftă bună! | |