Somonul în vin alb sec, ţinut nici mai mult nici mai puţin de 30 de minute în cuptor este categoric una din reţetele mele favorite. Ierburile aromatice de Provence şi zeama de lime vin să înnobileze această carne de peşte. | |
35 minute
| |
1 portie
|
Ingrediente: | |
- 170 gr somon - 150 ml vin alb sec - 1 lime - 2 linguri ulei - ierburi aromate de Provence - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Somonul se aşează într-un vas de rezistent la căldură (vas yena), uns cu ulei. | |
Pas 2: Se adaugă vinul alb sec. | |
Pas 3: Se condimentează cu sare, piper alb şi ierburi aromate de Provence. | |
Pas 4: Se adaugă felii de lime. Se dă la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade Celsius. | |
Somonul in vin alb cu lime se serveşte cald. Daca v-a plăcut, vă aştept cu un "like". :) | |
Poftă bună! |