Banane prajite



După o masă copioasă e bine să lăsăm puţin spaţiu pentru un desert delicios. De data aceasta am ales bananele prăjite. Se pot servi cu frişcă, zmeură şi coajă de lime.

Timp de preparare: 35 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 2 banane
- 50 gr făină
- 50 ml lapte
- 1 lingură zahăr
- 1 ou
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/4 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă fulgi de cocos
- 1/2 linguriţă coajă de lămâie
- ulei de palmier



Mod de preparare:
Pas 1: Oul şi zahărul se amestecă bine. 
Pas 2: Se adaugă laptele...
Pas 3: ...apoi făina şi praful de copt.
Pas 4: Compoziţia se lasă la staţionat pentru 20 de minute. 
Pas 5: Se adaugă fulgii de cocos, scorţişoara şi coajă de lămâie. 
Pas 6: Bananele se taie fâşii.
Pas 7: Se dau prin compoziţia de făină şi se aşează în ulei încins. Eu am ales uleiul de palmier, dar se pot prepara şi în  ulei de floarea soarelui.
Pas 8: Când au căpătat o culoare rumenie se scot şi se aşează pe şervete de hârtie. 

Se servesc calde, alături de frişcă, zmeură si coajă de lime.

Poftă bună!
Back to Top