Chiftele de dovlecei


Reţeta chifteluţelor de dovlecei este una din reţetele simple pe care le cunosc şi pe care le pot face cu mare plăcere, oricând, la orice oră. Se pot servi ca aperitiv atât la prânz cât şi mai spre seară.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 morcov
- 1 legătură mărar
- 50 gr brânză telemea
- 2 linguri făină
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Dovleceii şi morcovul se spală şi se curăţă de coajă.
Pas 2: Se rade dovlecelul pe răzătoarea mare .
Pas 3: Se rade morcovul pe răzătoarea mică.

Pas 4: Se condimentează cu sare şi piper alb şi se lasă la staţionat pentru 20 de minute.
Pas 5: Compoziţia de dovlecei şi morcov se scurge de zeama rezultată. Se adaugă oul, usturoiul (tăiat mărunt), făina, brânza telemea (dată pe răzătoarea mică) şi mărarul (tocat mărunt).
Pas 6: Se formează chifteluţele în palma şi se prăjesc în ulei încins.
Pas 7: Se aşează pe şervete de hârtie pentru a absobi excesul de ulei.
Sunt bune şi calde şi reci. Daca v-a plăcut, vă aştept cu un "like". :o)

Poftă bună!
Back to Top