Desert delicios cu fragi


Inspirată de un pahar de fragi, cumpărat de la un producător, am creat un desert delicios.
Un deser fin, uşor şi răcoritor ar fi caracterizarea scurtă a acestui deliciu culinar. Sper să vă placă. 

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 2     





Ingrediente:
- 30 gr fragi
- 100 ml cremă lichidă pentru frişcă
- 50 gr ciocolată de menaj
- 50 gr biscuiţi
- 70 gr unt nesărat
- 1/2 linguriţa esenţă de vanilie
- 1 lingura ulei


Mod de preparare:
Pas 1: Biscuiţii se măruntesc. 
Pas 2: Se adaugă untul topit şi esenţa de vanilie. Se amestecă bine. 
Pas 3: Se foloseşte mixerul pentru a obţine frişca. 
Pas 4: Se aşează 2-3 linguri din compoziţia de biscuiţi în  pahar.

Pas 5: Se adaugă ciocolata topita peste biscuiţi şi apoi în jumătate din frişcă se adaugă fragii. Nu am dorit să îi pasez de tot şi am lăsat bucăţi de fragi prin frişcă.
Pas 6: Se adaugă un start serios de spumă de fragi peste ciocolată...
Pas 7: ... apoi un strat de frişcă.
Pas 8: La sfârşit se presară o lingură de compoziţie de biscuiţi şi se adaugă fragi deasupra. 

Se dă la rece pentru 10-15 minute. Cam aşa arată în secţiune... şi , hai să-i spunem "desertul Roxana". Daca v-a plăcut, vă astept să îi daţi un like.
Poftă bună!

Back to Top