Inspirată de un pahar de fragi, cumpărat de la un producător, am creat un desert delicios. Un deser fin, uşor şi răcoritor ar fi caracterizarea scurtă a acestui deliciu culinar. Sper să vă placă. | |
Timp de preparare: 40 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 30 gr fragi - 100 ml cremă lichidă pentru frişcă - 50 gr ciocolată de menaj - 50 gr biscuiţi - 70 gr unt nesărat - 1/2 linguriţa esenţă de vanilie - 1 lingura ulei |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Biscuiţii se măruntesc. | |
Pas 2: Se adaugă untul topit şi esenţa de vanilie. Se amestecă bine. | |
Pas 3: Se foloseşte mixerul pentru a obţine frişca. | |
Pas 4: Se aşează 2-3 linguri din compoziţia de biscuiţi în pahar. | |
Pas 5: Se adaugă ciocolata topita peste biscuiţi şi apoi în jumătate din frişcă se adaugă fragii. Nu am dorit să îi pasez de tot şi am lăsat bucăţi de fragi prin frişcă. | |
Pas 6: Se adaugă un start serios de spumă de fragi peste ciocolată... | |
Pas 7: ... apoi un strat de frişcă. | |
Pas 8: La sfârşit se presară o lingură de compoziţie de biscuiţi şi se adaugă fragi deasupra. | |
Se dă la rece pentru 10-15 minute. Cam aşa arată în secţiune... şi , hai să-i spunem "desertul Roxana". Daca v-a plăcut, vă astept să îi daţi un like. | |
Poftă bună! |