Dupa o solicitare ciudata, m-am hotarat sa pregatesc acest fel de supa. Solicitarea!? "El: Draga mea, as vrea sa mananc ramen. Ca Naruto... Eu: Hm?!". A doua zi, ieri, m-am surprins cumparand taitei chinezesti si sos Teriaki. Iata si reteta! | |
40 minute
| |
2 portii
|
Ingrediente: | |
- 1 piept de pui/rata - 2 morcovi - 1 ceapa - ghimbir (2cm) - taitei - 5 căţei de usturoi - 3 linguri sos Teriyaki - 1 fir ceapa verde - sare - 1 ou - 1/2 foaie nori |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Carnea de pui se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. | |
Pas 2: Ceapa, morcovii, usturoiul si ghimbirul se spala si se curata. | |
Pas 3: Am adaugat apoi si legumele in oala. Se lasa la fiert, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute. | |
Pas 4: Se taie ceapa verde si se pregatesc foite de nori. Se pune la fiert si oul, intr-o alta oala cu apa si sare. | |
Pas 5: Se separa legumele de supa. Iar apoi, supa clara de pune din nou la foc mic. | |
Pas 6: Se adauga taiteii. | |
Pas 7: Apoi 3 linguri de sos Teriyaki. | |
Pe deasupra se adauga fasii de carne, fasii nori, ceapa verde si jumatate de ou. Se serveste calda. | |
Poftă bună! |