Pastel de choclo


Pastel de choclo (in traducere, placinta de porumb) este o mancare specific chiliana. Desi pare sa fie ceva dulce, dupa ce auzi prima data denumirea, ea se aseamana destul de bine cu musacaua, numai ca in loc de piureul de cartofi se folosesc boabe de porumb strivite si evident, se adauga condimente interesante.

60 minute
6 portii




Ingrediente:
- 500 gr boabe de porumb fierte
- 250 gr carne de vita
- 1 ceapa mare
- 1 ou
- o mana de stafide
- 1/2 lingurita oregano
- 1/2 lingurita cumin
- 1/2 lingurita boia de ardei rosu
- 1 lingurita busuioc
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri de ulei
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Am calit carnea cu putin ulei.
Pas 2: Am taiat ceapa "marunt" ;) si am adaugat-o peste carne.
Pas 3: Se adauga condimentele: sare, boia, oregano, busuioc, cumin.

Pas 4: Boabele de porumb se aseaza intr-o oala incapatoare. Se adauga putin busuioc si sare si se paseaza de cateva ori (dar sa nu ajunga ca o pasta). Amestecul se incalzeste pe foc, pentru 2-3 minute. Se amesteca in continuu.
Pas 5: Se aseaza in straturi: 1/2 de compozitie de porumb, toata compozitia de carne, ...
Pas 6: Apoi felii de ou fiert, stafide (tinute cateva minute in apa calda)...
Pas 7: Se incheie cu un strat de compozitie de porumb. Se da la cuptor, pentru 40 de minute la 200 grade Celsius (sau pana prinde o crusta usoara).
Se lasa sa se raceasca pentru 20-30 de minute. Eu n-am avut rabdare asa ca am taiat-o, am adaugat salata de ardei cu ceapa si rosii pe deasupra si am dat iama. :o)

Poftă bună!

Back to Top